Jack Daniels Sour Mash Old No 7
Smagsnoter
Beskrivelse
Jack Daniel’s Sour Mash Old No 7 er en Tennessee Whiskey lavet på 80% majs, 12% bygmalt og 8% rug. Efter destillationen bliver spiritussen filtreret gennem 10 fod trækul: ahorntræ brændt med hjælp fra ulagret whisky. Filtreringen tager 3-5 dage og efterfølgende lagres spiritussen på nye fade af amerikansk hvideg. Når whiskeyen vurderedes til at være klar bliver den tappet ved 40% alkohol. Hvor navnet ”No 7” kommer fra, er der tilsyneladende ingen der ved med sikkerhed…
Farve: Rav.
Duft: Lette hints af kirsebær, cola og vanilje. Meget behagelig.
Smagsnoter: Blød og sødmefuld med noter af vanilje, majs og sirup.
Serveringsforslag: Kan nydes rent, over is eller i cocktails.
Specifikationer
Producent
Jack Daniel’s er uden tvivl ét af verdens mest kendte whiskeybrands og ingen backbar er komplet uden den ikoniske, firkantede flaske med den sorte etikette.
Whiskeyen er lavet på en mashbill af 80% majs, 12% bygmalt og 8% rug. Det er ikke anderledes end mange andre bourbons, men Jack Daniel’s adskiller sig ved at undergå en proces man ynder at benytte i Tennessee kaldet Lincoln County Process, hvor destillatet filtreres gennem trækul inden lagringen – ”charcoal mellowing” kalder de det, og det skulle gøre whiskeyen ekstra blød. Efterfølgende lagres den på fade af amerikansk hvideg, som Jack Daniel’s’ egne bødkere bygger. Hvor lang tid afhænger af fadets placering i lagerhusene: fade på de øverste, varmere etager modner hurtigere end på de lavere og køligere niveauer. Derfor smager man på hvert fad inden det tappes. Kun smagen, ikke alderen, er afgørende for om Master Tasteren vurderer det som værdigt til at blive Jack Daniel’s. I øvrigt kan det nævnes, at Jack Daniel døde af en infektion i tåen efter at have sparket til sit pengeskab.
219,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med