Starward Whisky
Land: Australien
Region: Melbourne
Grundlagt: 2009
Besøg Online
Der er ingen tvivl om, at Starward lige nu er den drivende kraft bag den australske whiskyrevolution. Destilleriet er grundlagt i 2009 af David Vitale, med ambitionen om at gøre australsk whisky lige så berømt som australsk vin. Og faktisk spiller vinen en stor rolle hos Starward: én af deres signaturer er brugen af vinfade der har indeholdt shiraz, cabernet sauvignon, pinot noir eller Apera fra Barossa Valley og andre berømte vinregioner, der kun ligger få timers kørsel fra destilleriet. Som noget ganske unikt får Starward derfor fadene helt friske – typisk lige efter de er blevet tømt hos vinhuset. Faktisk skaffes alle ingredienserne til whiskyen under en dags kørsel fra destilleriet, som ligger i Melbourne.
Starward er ikke nogen outbackwhisky, den er et Melbourne-produkt through and through og de er især stolte af byens foodiekultur og gastronomiske nysgerrighed, som også sætter spor på filosofien når destillatør og master blender kreerer nye whiskies hos Starward. Desuden er Melbournes klima med det omskiftelige vejr og store temperatursvingninger i løbet af dagen én af hemmelighederne bag den hurtige modning, som betyder at whiskyen tit er fuldmoden efter kun 3 år. De lokale kalder det ”four seasons in one day”.
Vi er enormt stolte af endelig at kunne præsentere Starward i Danmark, og vi glæder os til at vise jer hvor højt de sætter barren down under.
Der er ingen tvivl om, at Starward lige nu er den drivende kraft bag den australske whiskyrevolution. Destilleriet er grundlagt i 2009 af David Vitale, med ambitionen om at gøre australsk whisky lige så berømt som australsk vin. Og faktisk spiller vinen en stor rolle hos Starward: én af deres signaturer er brugen af vinfade der har indeholdt shiraz, cabernet sauvignon, pinot noir eller Apera fra Barossa Valley og andre berømte vinregioner, der kun ligger få timers kørsel fra destilleriet. Som noget ganske unikt får Starward derfor fadene helt friske – typisk lige efter de er blevet tømt hos vinhuset. Faktisk skaffes alle ingredienserne til whiskyen under en dags kørsel fra destilleriet, som ligger i Melbourne.
Starward er ikke nogen outbackwhisky, den er et Melbourne-produkt through and through og de er især stolte af byens foodiekultur og gastronomiske nysgerrighed, som også sætter spor på filosofien når destillatør og master blender kreerer nye whiskies hos Starward. Desuden er Melbournes klima med det omskiftelige vejr og store temperatursvingninger i løbet af dagen én af hemmelighederne bag den hurtige modning, som betyder at whiskyen tit er fuldmoden efter kun 3 år. De lokale kalder det ”four seasons in one day”.
Vi er enormt stolte af endelig at kunne præsentere Starward i Danmark, og vi glæder os til at vise jer hvor højt de sætter barren down under.