Riesling

Druen kan lave storslåede vine med stort lagringspotentiale, og er en glimrende madvin! Druen har evnen til at gengive karakteristika fra det terroir hvorpå den er dyrket og overføre jordbundens særpræg i den færdige vins duft og smag. Samtidig er Riesling en aromatisk drue, der i sig selv har enormt meget frugt-personlighed, og det er faktisk den druesort med den højeste frugtsyre!

Brash Higgins => Domaine Jean Becker => Elk Cove Vineyards => Flat Rock Cellars => Heyl Zu Herrnsheim => Milbrandt Vineyards => Schloss Saarstein => Schlossweingut Graf Hardegg => Weingut Dr. Heger => Weingut Gabel => Weingut Graf Neipperg => Weingut Leitz => Weingut Meulenhof => Weingut St. Antony => False => False => Albariño => Aligote => Arneis => Chardonnay => Chasselas => Chenin Blanc => Clairette => Cortese Di Gavi => Feteasca Regala => Gewürztraminer => Grauer Burgunder => Grechetto => Grüner Veltliner => Marsanne => Muscat => Müller Thurgau => Palomino => Pecorino => Perrum => Solaris => Pinot Bianco => Pinot Blanc => Sauvignon Blanc => Pinot Grigio => Pinot Gris => Pinot Noir => Sémillon => Sylvaner => Riesling => Trebbiano di Romagna => Rufete Blanca => Verdelho => Verdicchio => Viognier => Viura => Weisser Burgunder => Verdejo => False => True => Australien => Canada => Frankrig => Tyskland => USA => Østrig => Alsace => Baden => Mclaren Vale => Mosel => Niederösterreich => Oregon => Ontario => Rheingau => Rheinhessen => Pfalz => Washington => Württemberg => 1995 => 2014 => 2015 => 2016 => 2017 => 2018 => 2011 => 2012 => 2019 => 2020 => 2021 => 2022 => 2023 => yes =>
Alle priser er inkl. moms

Den mest ædle druesort!

En alsidig druesort, som kan lave alt fra knastørre hvidvine, til mousserende vine, til søde verdensklassevine. Riesling er i dag nok den største udfordrer til Chardonnay på hvidvinstronen, men den er alternativt svær at dyrke og trives bedst i køligere områder.

Druen kan lave storslåede vine med stort lagringspotentiale, og er en glimrende madvin! Druen har evnen til at gengive karakteristika fra det terroir hvorpå den er dyrket og overføre jordbundens særpræg i den færdige vins duft og smag. Samtidig er Riesling en aromatisk drue, der i sig selv har enormt meget frugt-personlighed, og det er faktisk den druesort med den højeste frugtsyre!

Hvor den findes

Riesling er en verdenskendt og ekstremt populær hvidvinsdrue, som trods dens store udbredelse gør sig bedst i de køligere egne. Her kan druen nemlig udfolde sig i perfekt balance. Har man sagt “Riesling” må man også sige “Tyskland”, hvor over halvdelen af verdens Riesling dyrkes. Den menes at stamme fra Rheingau, men er bestemt også herskende i vinområder som Rheinhessen og Mosel.

Selvom Tyskland er Riesling-druens hjemsted, så findes den faktisk rigtig mange andre steder i verden. Druesorten opfattes som den mest ædle sort af de 4 ædle druesorter i Alsace i Frankrig. Østrig har også excelleret netop denne sort, og den dyrkes faktisk også med stor succes uden for Europa. 

Den gør sig bedst i køligere egne som Washington State i USA og i Canada, men også i Australien og på New Zealand kan man finde Riesling-vine med stor elegance og pragtfuld syre. 

En favorit blandt mange vinelskere

Riesling-vine er fulde af smag, som kan variere alt efter, hvor den er dyrket og hvordan den er vinificeret. Druen er hårdfør og tåler lange vintre og modner tidligt, så kølere klima sikrer en langsommere modningsperiode - Det er denne forlængede vækstperiode, der giver druen sin særlige evne til at balancere syre og sødme.

Det er en aromatisk druesort med rig og kraftfuld bouquet af lime, citrus, æbler og blomster. Når vinen er ung er den særligt præget af disse frugtige aromaer, men med alderen får vinen sine karakteristiske noter af honning og petroleum. 

Riesling til maden

Et af de typiske kendetegn ved Riesling-vine er den utrolige renhed, ranke struktur, høje syre og frugtige aroma. Den egner sig faktisk ikke særligt´godt til fadlagring. Det er en fantastisk vin til maden, som egner sig godt til mange forskellige retter, alt afhængigt af vinens sødme og syre.

Det er en formidabel aperitif, men en endnu mere fantastisk sammensætning til fisk og skaldyr, kylling og asiatisk mad - Gerne krydret (især til halvtørre vine). Søde Riesling-vine anbefales til syrlige, frugtdominerede desserter.

Alternativer til Riesling 

Er du blevet glad for Riesling, kan vi også varmt anbefale dig at udforske Chenin Blanc og Sauvignon Blanc - Og meget gerne fra Frankrig!

Kan du lide de aromatiske vine, men føler at syren er for høj, så er Pinot Gris uden tvivl det rette valg for dig!

Er det den tyske hvidvinsstil, som du har kastet din kærlighed på, burde du også prøve Gewürztraminer eller Grüner Veltliner.