Rom fra Guatemala

Compagnie des Indes => Maison Ferrand => Phantom Spirits => Ron Zacapa Centenario => False => False => Australien => Barbados => Barbados & Venezuela => Barbados/Guyana/Jamaica => Barbados/Jamaica => Barbados/Jamaica/Trinidad => Barbados/Guyana => Barbados/Mauritius/Fiji => Barbados/Trinidad/Jamaica/Guyana => Barbados/Paraguay => Barbados/Trinidad/Guyana => Brasilien => Belize => Cape Verde => Caribien => Colombia => Costa Rica => Dominikanske Republik => Cuba => Danmark => Ecuador => El Salvador => Fiji => England => Frankrig => Ghana => Guadeloupe (Frankrig) => Grenada => Guatemala => Guatemala/Trinidad/Barbados/Guyana => Guatemala/Belize => Guyana => Haiti => Holland => Indien => Jamaica => Japan => Indonesien/Jamaica/Trinidad/Reunion => Mexico => Nicaragua => Madagaskar => Panama => Martinique (Frankrig) => Paraguay => Peru => Sydafrika => Reunion (Frankrig) => Thailand => Trinidad => Santa Lucia => Seychellerne => USA => Venezuela => Østrig => Venezuela/Nicaragua => Vietnam => False =>
Alle priser er inkl. moms

Rom fra Guatemala

Guatemala er blevet kendt som et af Syd- og Mellemamerikas helt store romlande, på trods af, at der kun ligger ét nævneværdigt destilleri! Destilleriet hedder DARSA, men udgiver aldrig rom under dét navn. I stedet laves her en håndfuld par verdensberømte brands, hver med sin egen identitet. Man kommer næppe udenom Ron Zacapa, som har været helt instrumentalt i at skabe det moderne romlandskab. Tusinder at hardcore romnørder fik ”rom på tanden” med Zacapa!

En af de ting, der kendetegner den rom der laves på DARSA, er, at saften fra sukkerrørene koges ind til en sirup, inden den fermenteres. Denne sirup hører man ofte omtalt som virgin sugarcane honey – selvom det ikke har noget med bier at gøre. Siruppen indeholder mere sukker end melasse, som man jo bruger på de fleste andre destillerier.

Vil man gerne prøve DARSAs rom i andre udgaver end Zacapa, findes der bl.a. El Pasador de Oro. Er man på jagt efter et mere usædvanligt udtryk for guatemala-rom, for eksempel uden tilsat sukker eller ved lidt højere styrke, så findes der kun få muligheder, men de sædvanlige, gode aftappere som fx Compagnie des Indes finder i ny og næ et godt fad.