Carúpano

Rom fra Venezuela

Rom produceret i Venezuela er karakteristisk på flere punkter. Den høje luftfugtighed i den Caribiske hav-brise og det varme klima intensiverer lagringsprocessen og giver et unikt præg. Desuden sikrer Venezuelas strenge produktionskrav en høj kvalitet.  Lagringen skal vare minimum 2 år, og skal finde sted i forseglede tønder, hvilket betyder, at tabet fra fordampning ikke må genopfyldes, som ellers er kutyme de fleste steder. Dette resulterer i rom med en karakter, der er unik for Venezuela.

Historien om Ron Carupano går helt tilbage til år 1762, hvor den spanske kaptajn, Félix del Fierro, grundlagde haciendaen (dengang Altamira) i Carúpano-dalen i Macarapana, Venezuela. I dag er Ron Carupano blandt de førende producenter i Venezuela, med landets første og eneste kvindelige Master Blender, Carmen López de Bastidas, i spidsen. Carmen har i 30 år, og med stor passion, udviklet profilerne til deres unikke produkter.

Rom produceret i Venezuela er karakteristisk på flere punkter. Den høje luftfugtighed i den Caribiske hav-brise og det varme klima intensiverer lagringsprocessen og giver et unikt præg. Desuden sikrer Venezuelas strenge produktionskrav en høj kvalitet.  Lagringen skal vare minimum 2 år, og skal finde sted i forseglede tønder, hvilket betyder, at tabet fra fordampning ikke må genopfyldes, som ellers er kutyme de fleste steder. Dette resulterer i rom med en karakter, der er unik for Venezuela.

Historien om Ron Carupano går helt tilbage til år 1762, hvor den spanske kaptajn, Félix del Fierro, grundlagde haciendaen (dengang Altamira) i Carúpano-dalen i Macarapana, Venezuela. I dag er Ron Carupano blandt de førende producenter i Venezuela, med landets første og eneste kvindelige Master Blender, Carmen López de Bastidas, i spidsen. Carmen har i 30 år, og med stor passion, udviklet profilerne til deres unikke produkter.