Min Whisky
Prøv ny spændende whisky på abonnement. "Min Whisky" er Juul's egen whiskyklub.
Campbeltown Whisky
”The whisky capital of the world” eller ”the whiskiest place on earth”… som de mange kælenavne bevidner, blev Campbeltown engang betragtet som centrum i den skotske whiskyindustri. Byen ligger i det vestlige Skotland, på den lange tange kendt som Mull of Kintyre, der går næsten helt ned til Nordirland. I 1800-tallet var der over 30 destillerier, hvilket ikke er så lidt med halvøens diminutive geografiske areal i betragtning. Men tiderne skifter, og særligt tog første verdenskrig og forbudstiden i USA livet af mange destillerier i Campbeltown.
I dag er der kun 3 tilbage – men hvilke 3! Springbank er nok det mest berømte; skoleeksemplet på et håndværksdestilleri, hvor man i øvrigt laver 3 forskellige profiler: Springbank, den røgede Longrow og den ikke-røgede Hazelburn. Under samme ejer finder man et andet og lige så småt destilleri: Glengyle/Kilkerran, som fyrede op for kedlerne for første gang i 2004. En populær historie fortæller, at ejeren af Springbank, Hedley Wright, åbnede Glengyle/Kilkerran for at matche de 3 destillerier, der på daværende tidspunkt lå i Lowlands. Der var nemlig snak i The Scotch Whisky Association om, at 2 destillerier var for lidt til at opretholde Campeltown som region, og at den derfor skulle indlemmes i Lowlands. Det var man ikke interesseret i hos Springbank. Ved at åbne et 3. havde man lige så mange som Lowlands, og kunne beholde sin status som officiel whiskyregion. I dag er der dog langt flere i Lowlands.
Glen Scotia er den 3. og sidste aktør i Campbeltown. Ligesom de 2 andre, laver de både røget og ikke-røget whisky.