Barbadillo
Land: Spanien
Region: Sanlúcar de Barrameda
Grundlagt: 1821
Besøg Online
Barbadillo er grundlagt i 1821 og er i dag en af verdens mest respekterede sherryproducenter, med et væld af forskellige vine, likører og brandies i alle aldre. Især er Barbadillo kendt for deres sprøde og salte manzanillas, og de er faktisk den største producent af denne type vin overhovedet. Den første manzanilla sendte de på markedet i 1827, og det var ikke bare den første gang navnet manzanilla blev brugt, men også første gang vinen blev solgt på flasker frem for små fade. Dette gamle brand, ”Pastora”, er for nyligt blevet genoplivet med en Manzanilla Pasada En Rama tappet i en flaske med den originale etikette.
I dag styrer 7. generation foretagendet, og de råder over mere end 500 hektar vinmarker i Jerez Superior samt hele 17 ”lagringsfaciliteter” – man kunne kalde dem kældre, men de er jo ikke under jorden.
Blandt de mange berømte lagre finder man La Arboledilla og Bodega de Las Mil Pesetas. Den sidste har en sjov historie: legenden fortæller, at en tidligere ejer engang satsede netop denne del af sin forretning i et kortspil. Heldigvis vandt han hånden og puljen på 1.000 pesetas, og bygningen blev opkaldt efter dette skæbnesvangre øjeblik! Her lagres nogle af firmaets bedste vine – fx står soleraen, som skaber den suveræne Palo Cortado ”Obispo Gascon” i denne bygning! Den har også givet navn til en serie vine: Mil Pesetas, som tappes under det mindre brand Pedro Rodríguez e Hijos.
Barbadillo er grundlagt i 1821 og er i dag en af verdens mest respekterede sherryproducenter, med et væld af forskellige vine, likører og brandies i alle aldre. Især er Barbadillo kendt for deres sprøde og salte manzanillas, og de er faktisk den største producent af denne type vin overhovedet. Den første manzanilla sendte de på markedet i 1827, og det var ikke bare den første gang navnet manzanilla blev brugt, men også første gang vinen blev solgt på flasker frem for små fade. Dette gamle brand, ”Pastora”, er for nyligt blevet genoplivet med en Manzanilla Pasada En Rama tappet i en flaske med den originale etikette.
I dag styrer 7. generation foretagendet, og de råder over mere end 500 hektar vinmarker i Jerez Superior samt hele 17 ”lagringsfaciliteter” – man kunne kalde dem kældre, men de er jo ikke under jorden.
Blandt de mange berømte lagre finder man La Arboledilla og Bodega de Las Mil Pesetas. Den sidste har en sjov historie: legenden fortæller, at en tidligere ejer engang satsede netop denne del af sin forretning i et kortspil. Heldigvis vandt han hånden og puljen på 1.000 pesetas, og bygningen blev opkaldt efter dette skæbnesvangre øjeblik! Her lagres nogle af firmaets bedste vine – fx står soleraen, som skaber den suveræne Palo Cortado ”Obispo Gascon” i denne bygning! Den har også givet navn til en serie vine: Mil Pesetas, som tappes under det mindre brand Pedro Rodríguez e Hijos.
Smagekasser
Bliv inspireret med vores smagekasser. Vinkasser med forskellige sammensætninger af rød- hvid- & rosévin