Weingut Gabel


Tysklands rising star i 2022!


 

Weingut Gabel er grundlagt helt tilbage i 1655 af tyroleren Caspar Gabel, som kom til Pfalz for at hjælpe med genopbygningen af området efter Trediveårskrigen. I dag er 13. generation, Lisa og Oliver Gabel, ved roret.
Weingut Gabel arbejder med 21 hektarer vinmarker fordelt omkring den højtbeliggende by, Herxheim am Berg (den højeste by på den tyske vinrute), og deres fokus ligger mestendels på Riesling og burgundiske druer. Særligt efter Olivers ophold hos Franz Keller, Knipser og i Bourgogne, er der kommet fokus på spätburgunder, men som den tyske vinguide, Eichelmann, skriver, så er Gabel ”geniale på alle områder” – hvid, mousserende og rød. Som en hommage til deres emigrerende forfader har de også plantet et par marker med den sydtyrolske drue, Lagrein.

I vineriet bruges fortrinsvist egetræsfade, som har mere end 100 år på bagen, og som bevirker en skånsom mikrooxidation uden uønskede træ-aromaer. Enkelte vine lagres på mindre fade af ny eg, hvilket giver et lidt mere ”luksuriøst” udtryk i vinen, men selv her er frisk, rød frugt og klingende ren syre i front.

I 2022 blev Gabel hædret noget så eftertrykkeligt, da Eichelmann udnævnte huset til ”Aufsteiger des Jahres” – årets rising star – og hele 4 stjerner i vinguiden, som er blandt Tysklands mest prestigefulde. 

Weingut Gabel er grundlagt helt tilbage i 1655 af tyroleren Caspar Gabel, som kom til Pfalz for at hjælpe med genopbygningen af området efter Trediveårskrigen.

I dag er 13. generation, Lisa og Oliver Gabel, ved roret.
Weingut Gabel arbejder med 21 hektarer vinmarker fordelt omkring den højtbeliggende by, Herxheim am Berg (den højeste by på den tyske vinrute), og deres fokus ligger mestendels på Riesling og burgundiske druer. Særligt efter Olivers ophold hos Franz Keller, Knipser og i Bourgogne, er der kommet fokus på spätburgunder, men som den tyske vinguide, Eichelmann, skriver, så er Gabel ”genial på alle områder” – hvid, mousserende og rød. Som en hommage til deres emigrerende forfader har de også plantet et par marker med den sydtyrolske drue, Lagrein.

I vineriet bruges fortrinsvist egetræsfade, som har mere end 100 år på bagen, og som bevirker en skånsom mikrooxidation uden uønskede træ-aromaer. Enkelte vine lagres på mindre fade af ny eg, hvilket giver et lidt mere ”luksuriøst” udtryk i vinen, men selv her er frisk, rød frugt og klingende ren syre i front.

I 2022 blev Gabel hædret noget så eftertrykkeligt, da Eichelmann udnævnte huset til ”Aufsteiger des Jahres” – årets rising star – og hele 4 stjerner i vinguiden, som er blandt Tysklands mest prestigefulde.