Rom fra Cuba

Compagnie des Indes => Ian MacLeod Distillers => Havana Club => Santiago de Cuba => Ron Legendario => False => False => Australien => Barbados => Barbados & Venezuela => Barbados/Guyana => Barbados/Guyana/Jamaica => Barbados/Jamaica => Barbados/Jamaica/Trinidad => Barbados/Mauritius/Fiji => Barbados/Paraguay => Barbados/Trinidad/Guyana => Brasilien => Cape Verde => Colombia => Caribien => Costa Rica => Cuba => Danmark => Dominikanske Republik => El Salvador => Ecuador => England => Frankrig => Fiji => Ghana => Guatemala => Guatemala/Belize => Grenada => Guatemala/Trinidad/Barbados/Guyana => Holland => Guadeloupe (Frankrig) => Guyana => Indonesien/Jamaica/Trinidad/Reunion => Haiti => Indien => Jamaica => Japan => Madagaskar => Mexico => Martinique (Frankrig) => Peru => Panama => Nicaragua => Paraguay => Reunion (Frankrig) => Santa Lucia => Seychellerne => Thailand => Trinidad => Venezuela => USA => Venezuela/Nicaragua => Sydafrika => Vietnam => Østrig => Barbados/Trinidad/Jamaica/Guyana => Belize => False =>
Alle priser er inkl. moms

Rom fra Cuba

Den cubanske rom er verdensberømt af gode årsager. For mange danskere er det nok det første land, de tænker på, når de hører ordet ”rom”! Øen har også lagt navn til en hel stilart: den cubanske stil. Indtil midten af 1800-tallet, blev rom kun destilleret på pot stills, hvilket giver en tungere og fyldig rom. Men i 1832 patenterede en entreprenant irer ved navn Aenas Coffey en opfindelse, som skulle revolutionere hele spiritusverdenen: en coffey still. Med den kunne man lave en lettere og renere spiritus.

En af de producenter, som tidligt tog den til sig, var Barcardi, der med kolonnekedel og trækulsfiltrering virkelig kunne lave en let og elegant rom. Den blev særligt populær da Forbudstiden i USA fik mange amerikanere til at tage turen til Havana, hvor der stadig var liv og glade dage. Den lette cubanske rom var en åbenbaring for amerikanerne, som var vant til bourbon og pot still-destilleret rom, og de fik også smag for de cubanske cocktails. Ingen kan stå for en klassisk daiquiri! Da Forbudstiden sluttede i 1933, ville amerikanerne stadig gerne have den rom, de havde opdaget på Cuba. Flere destillerier rundt omkring i Caribien fulgte trop med kolonnekedler for at møde efterspørgslen på den ”cubanske stil” og særligt Puerto Rico tog teten, da det jo er et amerikansk territorie og derfor var i en fordelagtig situation skattemæssigt.

I dag kendes Cuba stadig som la cuña del ron ligero – ”den lette roms vugge” – men man kan heldigvis finde langt mere interessant cubansk rom end de store ikoner som Havana Club og ex-cubanske Bacardi. Et godt eksempel er Santiago de Cuba, men også uafhængige aftapninger fra fx Compagnie des Indes.