Sådan laver du den Ultimative Mojito


Cocktail-opskrift og guide

 

Sådan laver du den Ultimative Mojito 

Mojito’en er for mange en go-to cocktail, som man altid kan bestille i hotelbaren eller på ferie, når man ikke har fantasi til mere – og typisk med en nogenlunde succesrate.

Men selvom den cubanske tørstslukker er utroligt folkekær, bliver den også tit omtalt som bartenderens mareridt. Den grisser glas og shakers til med stumper af mynteblade, og mange bartendere synes simpelthen, at den er for besværlig at lave! Bevares, der er da lige lidt ekstra arbejde i forhold til en G&T, men ærligt talt så er det ret let. Her får du vores opskrift på Den Ultimative Mojito. 

Gå direkte til opskriften

Hemmeligheden bag mojitoen

En mojitos succes afhænger af 2 ting. For det første: hvordan myntebladene stødes. For lidt, og smagen bliver for anonym – for meget, og smagen bliver for ”sumpet”, nogle gange endda bitter. Den anden faldgrube er at komme for meget danskvand i. Drinken skal blot lige toppes, ikke druknes!


Rom

Typisk en lys, cubansk rom. Man kan selvfølgelig bruge rom fra andre lande, men fx Jamaica eller Guyana vil ændre drinken betragteligt. Cuba, Trinidad eller Barbados er vores anbefaling.

Frisk mynte

Uden mynte er en mojito bare en Rum Collins. Brug frisk, og ikke pebermynte.

Limesaft

Altid friskpresset lime - især i mojitos!

Sukker

Rørsukker er det klassiske valg. Vi foretrækker først at lave den til sirup (1:1 sukker:vand).

Danskvand

Friskåbnet, med så meget brus, som muligt.