
Jack Daniel's
Land: USA
Grundlagt: 1866
Besøg online
Jack Daniel’s er uden tvivl ét af verdens mest kendte whiskeybrands og ingen backbar er komplet uden den ikoniske, firkantede flaske med den sorte etikette.
Whiskeyen er lavet på en mashbill af 80% majs, 12% bygmalt og 8% rug. Det er ikke anderledes end mange andre bourbons, men Jack Daniel’s adskiller sig ved at undergå en proces man ynder at benytte i Tennessee kaldet Lincoln County Process, hvor destillatet filtreres gennem trækul inden lagringen – ”charcoal mellowing” kalder de det, og det skulle gøre whiskeyen ekstra blød.
Efterfølgende lagres den på fade af amerikansk hvideg, som Jack Daniel’s’ egne bødkere bygger. Hvor lang tid afhænger af fadets placering i lagerhusene: fade på de øverste, varmere etager modner hurtigere end på de lavere og køligere niveauer. Derfor smager man på hvert fad inden det tappes. Kun smagen, ikke alderen, er afgørende for om Master Tasteren vurderer det som værdigt til at blive Jack Daniel’s.
Er Jack Daniel’s Bourbon?
Det korte svar er ja! Det er et spørgsmål, som ofte debatteres (især på barer efter et par glas), men sagen er egentlig ganske ligefrem: Jack Daniel’s møder alle krav til at kunne kaldes bourbon, men de vælger selv at kun at skrive Tennessee Whiskey på etiketten. Tennessee whisky kunne man betragte som en slags ”underkategori” indenfor bourbon, som er defineret af geografi og af den trækulsfiltrering nævnt ovenfor.
I øvrigt kan det nævnes, at Jack Daniel døde af en infektion i tåen efter at have sparket til sit pengeskab.
Jack Daniel’s er uden tvivl ét af verdens mest kendte whiskeybrands og ingen backbar er komplet uden den ikoniske, firkantede flaske med den sorte etikette.
Whiskeyen er lavet på en mashbill af 80% majs, 12% bygmalt og 8% rug. Det er ikke anderledes end mange andre bourbons, men Jack Daniel’s adskiller sig ved at undergå en proces man ynder at benytte i Tennessee kaldet Lincoln County Process, hvor destillatet filtreres gennem trækul inden lagringen – ”charcoal mellowing” kalder de det, og det skulle gøre whiskeyen ekstra blød.
Efterfølgende lagres den på fade af amerikansk hvideg, som Jack Daniel’s’ egne bødkere bygger. Hvor lang tid afhænger af fadets placering i lagerhusene: fade på de øverste, varmere etager modner hurtigere end på de lavere og køligere niveauer. Derfor smager man på hvert fad inden det tappes. Kun smagen, ikke alderen, er afgørende for om Master Tasteren vurderer det som værdigt til at blive Jack Daniel’s.
Er Jack Daniel’s Bourbon?
Det korte svar er ja! Det er et spørgsmål, som ofte debatteres (især på barer efter et par glas), men sagen er egentlig ganske ligefrem: Jack Daniel’s møder alle krav til at kunne kaldes bourbon, men de vælger selv at kun at skrive Tennessee Whiskey på etiketten. Tennessee whisky kunne man betragte som en slags ”underkategori” indenfor bourbon, som er defineret af geografi og af den trækulsfiltrering nævnt ovenfor.
I øvrigt kan det nævnes, at Jack Daniel døde af en infektion i tåen efter at have sparket til sit pengeskab.