Chichibu Paris Edition 2023

70 CL
49,5 %

Smagsnoter

Pære
Nødder
Vanilje
Røg
Citrus
2 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 På lager online

4.394,00 DKK

  • Leveringtid 1 - 3 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

2023-udgaven af Chichibu Paris Edition er sammensat af en blanding af bourbon casks, quarter casks og hogsheads, alle med 5-7 år gammel whisky lavet på flere forskellige slags bygmalt. Et komplekst puslespil af smage, som det vel nærmest kun er Ichiro Akuto, der kan samle! Tappet ved 49,5% i meget begrænsede mængder.

Farve: Guld.
Duft: Balanceret, frugtig og raffineret som Chichibu skal være. Masser af pære, æble, salvie og mandel. Vanilje og varmt hø.
Smagsnoter: Et touch af tørv melder sig blandt noterne af citrus, vanilje, malt og honning.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

 

Specifikationer

Fadlagring: Bourbon casks, quarter casks og hogsheads
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 49,5
Land: Japan
Number: 50295042
Egne produkter: Yes
Ikke kølefiltreret
Uden tilsat farvestof

Producent

Chichibu

Den visionære Ichiro Akuto grundlagde det japanske whiskydestilleri Chichibu i 2008, kun 4 år efter hans families berømte destilleri, Hanyu, blev demonteret. Det krævede en del benarbejde at overbevise banken og investorerne om, at der var en fremtid i Chichibu Distillery, for på det tidspunkt havde interessen for japansk whisky været i frit fald i 25 år. Heldigvis for whiskyelskere verden over lykkedes det. Inden Chichibu åbnede, havde Ichiro dygtiggjort sig hos destillerier som Benromach, Kilchoman, BenRiach og Karuizawa, og kvaliteten var lige fra starten helt i top. I dag betragtes han som den mest indflydelsesrige (nulevende) person i japansk whisky.

Malten kommer hovedsageligt fra England (og en lille smule fra Tyskland), men man er også begyndt at bruge lokal byg, japanske sorter endda, dyrket så lidt som 5 minutter fra destilleriet. Da lokal byg er cirka 5 gange dyrere end malten fra England, udgør den kun cirka 15% af den årlige produktion. Hver sommer, inden destilleriet lukkes ned for vedligeholdelse, destillerer man en smule kraftigt røget (50+ ppm) malt. Chichibu er også særligt kendt for at eksperimentere med forskellige fadtyper, og man har blandt andet brugt tequilafade, calvadosfade, cognacfade, ølfade og fade bygget af det særlige, japanske egetræ, mizunara.

Et af Ichiro Akutos karaktertræk er, at han altid tænker på den næste generation – en fantastisk egenskab at have som whiskymager. Udenfor destilleriet har han fx plantet japanske egetræer, mizunara, klar til at blive lavet til fade om cirka 200 år.

Midorigaoka 49, Chichibu, Saitama, 368-0067

Se hele Chichibu's udvalg

 På lager online

4.394,00 DKK

  • Leveringtid 1 - 3 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med