Frederiksdal Solera
Specifikationer
Producent
Da Harald Krabbe arvede godset Frederiksdal på Lolland, gik der ikke længe før han besluttede sig for at rive kirsebærtræerne op og plante korn i stedet. Heldigvis ombestemte han sig efter et møde med kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen, og i dag er Frederiksdal Kirsebærvin en essentiel del af det danske vinlandskab.
Lollands milde, kystnære klima giver de perfekte betingelser for kirsebærtræerne hos Frederiksdal. Alle bærrene er sure kirsebær, som er en anden sort der ikke indeholder så meget vand som de søde spisekirsebær vi fortærer i rå mængder om sommeren. Surkirsebær, eller stevnsbær, er kendt som ”nordens druer”, og hos Frederiksdal dyrkes en række sub-kloner med forskellige egenskaber, og man er desuden opmærksom på de forskellige markers terroir – præcis som var det en vingård i Bourgogne.
Frederiksdal producerer en række vidt forskellige vine, men fælles for dem alle er, at de er langt fra den Cherry Herring, de fleste tænker på, når de hører ordet ”kirsebærvin”. Det er netop vin, og ikke likør. Nogle af vinene lagres på egetræsfade der før har indeholdt portvin, Grand Marnier eller sherry, andre på glasballoner eller ståltanke. Det kommer naturligvis an på, hvad den pågældende vin har bedst af.
499,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med