Rhum JM 2011 Millesime 2022
Beskrivelse
Der er altså ingen, der laver rom som Rhum JM. Denne 2011’er er den forventelige, aristokratiske Martinique-stil med elegance, raffinement og friskhed, som JM mestrer bedre end nogen anden. Rommen er tappet brut de fût, på dansk: ved fadstyrke. Det betyder, at selvom alkoholprocenten er ”helt nede” i 42%, så er der ikke tilsat vand. Det er blot den naturlige fordampning i destilleriets kældre for foden af Mont Pelee. Ikke kun en rom for nørder, men en rom som kan skabe nørder!
Farve: Dyb gylden.
Duft: Stor aromatisk dybde: dadler, figner, muskatnød og ingefær.
Smagsnoter: Mellemfyldig smag, til den tørre og krydrede side, med tørret frugt, lys tobak, peber og muskatnød.
Serveringsforslag: Bør nydes rent.
Specifikationer
Producent
Den plantage, hvor Rhum JM produceres i dag, var oprindeligt blot et sukkerraffinaderi, men da Jean-Marie Martin købte ejendommen i 1845, skiftede han fokus fra sukker til rom. Jean-Marie havde hurtigt spottet, at de unikke forhold i markerne for foden af Mont Pelée skabte sukkerrør af en uovertruffen kvalitet, som ville gøre sig fortrinligt i rhum agricole. Og den dag i dag dyrker man stadig 100% af destilleriets sukkerrør på de stejle skråninger af den vældige vulkan. JM fremhæver 4 ting, der er afgørende for terroiret: den frodige, vulkanske jord, den tropiske fugtighed fra det lave skydække, ventilationen fra havbrisen der blæser ind på vulkanen og køler markerne ned samt den gode dræning i de stejle bjergsidemarker. For at bevare alle sukkerrørets aromaer presses de indenfor 1 time af høsttidspunktet!
Ved siden af destilleriet og markerne ligger kældrene, hvor en del af rommen lagres i længere perioder. Ved JM bruger man fortrinsvis bourbonfade af amerikansk egetræ, men nu og da ses også nye, ubrugte fade, armagnacfade, cognacfade og calvadosfade. Når fadene brændes hos JM, gøres det ved, at man antænder højstyrke rom i fadet – et imponerende syn!
795,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med