Den Ultimative Paloma


Opskrift og guide

 

Sådan laver du Mexicos yndlingsdrink

”Vent lidt”, tænker du, ”… er det ikke en margarita?”
Nej! I Mexico er Palomaen faktisk mere populær! Den er også nemmere at lave – i hvert fald i sin oprindelige form – og kræver ingen shaker.

Paloma betyder ”due” på spansk, og den er formentlig opfundet i 1950’erne som et simpelt men effektivt ægteskab mellem grapefrugtsodavanden Squirt og tequila. Det var dog først da man tilføjede frisk limejuice og en lille smule salt, at Palomaen virkelig steg i graderne som én af de lækreste, mest læskende tequila-cocktails. 

¿Por qué no los dos?

Da craft cocktail-bevægelsen tog fart, begyndte bartendere at bytte sodavanden ud med frisk grapefrugtsaft, sukker og danskvand, og derfor er der i dag to måder at lave en Paloma på: enten bruger du grapefrugtsodavand eller også laver din egen ”grapesodavand” med frisk grapefrugtsaft. Begge dele kan give et fremragende resultat. Her får du opskriften på begge varianter!

Gå direkte til opskriften


Tequila

En god tequila er essentielt. Blanco er mest klassisk, men du kan også bruge reposado.

Grapefrugtsodavand

I Mexico bruger man mærket Squirt. Vi synes det bedste er Three Cents Pink Grapefruit.

Limesaft

En lille smule frisk limesaft løfter drinken til nye højder. Mængden afhænger af hvor sød og syrlig din grapesodavand er. Som regel bruger vi mellem 0,5 og 1 cl.

Salt

Salt hjælper bl.a. med at dæmme op for bitterheden i grapefrugten. Og så får det bare alt til at smage bedre - det gælder også cocktails. Brug kun lidt.

Is

En Paloma skal være iskold! Brug masser.

Mezcal Paloma

Hvad med mezcal?

Kan man bruge mezcal i en Paloma? Selvfølgelig kan du lave en Smoky Paloma! Lidt røg har aldrig skadet nogen... vel?

Vi foretrækker at lave en split base - det vil sige både tequila og mezcal, fx 4 cl tequila og 1 cl mezcal.

Den originale Paloma
Opskrift


Sådan laver du en Paloma

  • Bland tequila, limesaft og salt i et highball glas og rør rundt for at opløse saltet lidt. Fyld is i glasset og top med grapefrugtsodavand. Rør nænsomt rundt for at blande og pynt evt. med en skive lime. 
Sådan laver du en Paloma