Sådan laver du Mexicos yndlingsdrink
”Vent lidt”, tænker du, ”… er det ikke en margarita?”
Nej! I Mexico er Palomaen faktisk mere populær! Den er også nemmere at lave – i hvert fald i sin oprindelige form – og kræver ingen shaker.
Paloma betyder ”due” på spansk, og den er formentlig opfundet i 1950’erne som et simpelt men effektivt ægteskab mellem grapefrugtsodavanden Squirt og tequila. Det var dog først da man tilføjede frisk limejuice og en lille smule salt, at Palomaen virkelig steg i graderne som én af de lækreste, mest læskende tequila-cocktails.
¿Por qué no los dos?
Da craft cocktail-bevægelsen tog fart, begyndte bartendere at bytte sodavanden ud med frisk grapefrugtsaft, sukker og danskvand, og derfor er der i dag to måder at lave en Paloma på: enten bruger du grapefrugtsodavand eller også laver din egen ”grapesodavand” med frisk grapefrugtsaft. Begge dele kan give et fremragende resultat. Her får du opskriften på begge varianter!
Hvad med mezcal?
Kan man bruge mezcal i en Paloma? Selvfølgelig kan du lave en Smoky Paloma! Lidt røg har aldrig skadet nogen... vel?
Vi foretrækker at lave en split base - det vil sige både tequila og mezcal, fx 4 cl tequila og 1 cl mezcal.
Den originale Paloma
Opskrift
- 4-5 cl god blanco tequila, fx Ocho
- 1 cl friskpresset limesaft
- Grapefrugtsodavand, fx Three Cents Grapefruit
- Et lille nip salt
Sådan laver du en Paloma
- Bland tequila, limesaft og salt i et highball glas og rør rundt for at opløse saltet lidt. Fyld is i glasset og top med grapefrugtsodavand. Rør nænsomt rundt for at blande og pynt evt. med en skive lime.
Den luksuriøse Paloma
Opskrift
- 4-5 cl god blanco tequila, fx Don Fulano
- 1 cl friskpresset limesaft
- 3 cl frisk grapefrugtsaft
- 1,5 cl sukkersirup
- Et lille nip salt
- Danskvand – helst med så meget brus, som muligt
Sådan laver du en "craft" Paloma
- De 5 første ingredienser shakes med is og hældes i et highballglas med is. Top med danskvand og pynt med en skive lime.