6 nemme drinks


Nogle gange skal det bare være nemt. Her er listen over de nemmeste drinks, vi overhovedet kan komme i tanke om. Der skal hverken shakes, jongleres eller shoppes ret meget. Vi snakker 2 ingredienser!

3 max.

Men bare fordi det er nemme drinks, betyder det ikke, at de ikke er fyldt med god smag - og vi mener tilmed, at de kan imponere ved enhver fest. Lad bare shakeren stå i skabet og dyk ned i vores liste over virkelig lette drinks. Vi lover der ikke kommer nogen opskrift på en gin og tonic. Meeeen....


Whisky og tonic - yes really!

Kan man det? Må man det? Ja, gin er måske standarden, men lige som dig selv, kan tonic godt li' at hygge sig med en god whisky. Det er bare vigtigt, at du vælger den rigtige slags. Starward Left Field er, af en eller anden grund, helt magisk sammen med tonic.

Ingredienser:

Sådan laver du en whisky og tonic:

Hæld ingredienserne i et højt glas med masser af is, og rør forsigtigt rundt. Skal det være fancy, kan du pynte med en skive blodappelsin, grape eller citron. Men husk: det skal være nemt!

Whisky og tonic drink


Salty Dog

Foran dig på skærmen ser du nu én af hele cocktailverdenens mest undervurderede drinks. En Salty Dog kan laves både med vodka eller gin, og begge dele er godt, selvom dén med gin unægteligt smager af lidt mere. Den er muligvis ikke så kendt, men en Salty Dog har mange ligheder med Mexicos mest populære drink: Paloma'en. Det er også en eminent brunch-drink!

Ingredienser:

  • 4,5 cl vodka eller gin - vi anbefaler Nikkas udgaver af begge
  • 12 cl grapefrugtsaft. Vi ved godt, det skal være nemt, men den er altså bedst hvis du presser selv.
  • Et lille nip salt.

Sådan laver du en Salty Dog:

Væd kanten af et glas med grape, og dyb det så i salt. Fyld det med is, og hæld gin/vodka og grapesaft i. Rør rundt og server.

Salty Dog drink


Coco-Wari

Hvad er nu det? Hører kokos ikke sammen med rom? Tjoh, men har du nogensinde prøvet med whisky? Det her er den lidt mere tropiske udgave af en japansk klassiker, den såkaldte Mizuwari: en helt simpel blanding af vand og whisky. Med kokosvand får du et fantastisk sammenspil med whiskyens fadnoter. Det' let, det' lækkert, delish.

Ingredienser:

  • 5 cl japansk whisky - vi anbefaler Nikka Coffey Grain

  • 12-15 cl kokosvand. Det er rimelig vigtigt, at du ikke bruger kokosmælk.

Sådan laver du en Coco-Wari:

Hæld først whisky og kokosvand i et højt glas fyldt med is. Rør rundt. Boom! Ud og nyde solen!


Portofino Sundowner

Den med længder mest elegante spritz, vi endnu har prøvet. Den kræver lige, at du køber en flaske Ovant Verve, men vi lover den er det værd!

Ingredienser:

  • 4,5 cl Ovant Verve
  • 4,5 cl italiensk aperitivo, fx Rondo
  • Danskvand

Sådan laver du en Portofino Sundowner:

Byg drinken direkte i et glas med is. Hæld alle ingredienser i glasset og omrør nænsomt. Pynt med en skive appelsin.


Red Snapper

En japaniseret udgave af en Bloody Mary. Virkelig god - og virkelig nem!

Ingredienser:

  • 4,5 cl Nikka Coffey Gin
  • 7 cl tomatjuice
  • 1 cl frisk citronsaft
  • Evt. et dash sojasauce og lidt friskkværnet peber

Sådan laver du en Red Snapper:

Hæld ingredienserne i et højt glas fyldt med is. Omrør grundigt så den bliver godt kold. Pynt med noget fra grøntsagsskuffen. Selleri er klassisk, oliven er også godt.

Red Snapper drink - et Bloody Mary alternativ


Road to Mt. Fuji

En alkoholfri, kompleks og virkelig spændende drink. Det her er langt fra sukkersøde mocktails og du vil ikke savne sprutten det mindste!

Ingredienser:

  • 6 cl Ovant Verve
  • 6 cl kold, grøn te
  • 1,5 cl citrussirup

Sådan laver du en Road to Mt. Fuji:

Start med at brygge en virkelig god, grøn te. Den skal nå at køle ned.
Lav så citrussiruppen (det er nemt!): bland sukker og vand 1:1 (vægt) med skallen af 1 øko-citron, 1 lime og 1 appelsin. Giv det et hurtigt opkog og si skallen fra. Køl ned.

Når sirup og te er kolde, blandes alle ingredienser i et lowball-glas med is. Garnish med et twist af citronskal.



Tekst af: Niklas, Juul's Engros
niklasm@juulsengros.dk