Rhum JM Terroir Volcanique
Smagsnoter
Beskrivelse
Rhum J.M Terroir Volcanique er en rhum agricole fra Martinique. Navnet refererer selvfølgelig til øens berømte vulkan, Mt. Pelée (som ses på etiketten), og denne nye udgivelse er den perfekte forening af øens terroir og kældermester Karine Lassalles håndværk.
Rommen er destilleret på kolonnekedler og lagret på fade af amerikansk eg med forskellige grader af brænding, hvilket giver en kompleks og intens rom. Den er tappet ved 43% alkohol, selvfølgelig uden tilsat sukker.
Farve: Gylden.
Duft: Eventyrlig duft af vanilje, honning og muskatnød.
Smagsnoter: Kraftig men rund i smagen, hvor man finder de samme nuancer fra duften samt et fint af tropisk frugt.
Serveringsforslag: Nyd den rent eller i en luksus-ti’ punch.
Specifikationer
Producent
Den plantage, hvor Rhum JM produceres i dag, var oprindeligt blot et sukkerraffinaderi, men da Jean-Marie Martin købte ejendommen i 1845, skiftede han fokus fra sukker til rom. Jean-Marie havde hurtigt spottet, at de unikke forhold i markerne for foden af Mont Pelée skabte sukkerrør af en uovertruffen kvalitet, som ville gøre sig fortrinligt i rhum agricole. Og den dag i dag dyrker man stadig 100% af destilleriets sukkerrør på de stejle skråninger af den vældige vulkan. JM fremhæver 4 ting, der er afgørende for terroiret: den frodige, vulkanske jord, den tropiske fugtighed fra det lave skydække, ventilationen fra havbrisen der blæser ind på vulkanen og køler markerne ned samt den gode dræning i de stejle bjergsidemarker. For at bevare alle sukkerrørets aromaer presses de indenfor 1 time af høsttidspunktet!
Ved siden af destilleriet og markerne ligger kældrene, hvor en del af rommen lagres i længere perioder. Ved JM bruger man fortrinsvis bourbonfade af amerikansk egetræ, men nu og da ses også nye, ubrugte fade, armagnacfade, cognacfade og calvadosfade. Når fadene brændes hos JM, gøres det ved, at man antænder højstyrke rom i fadet – et imponerende syn!
479,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med