Rhum JM Blanc Agricole
Smagsnoter
Beskrivelse
I Rhum JM Blanc er sukkerrørene fra JMs berømte marker på fuldt display. Der er flotte og intense noter af moden, tropisk frugt (ananas, mango og banan) og lette, grønne græsnoter. Aftapningsprocenten på 50 klæder virkelig rommen. Den ekstra power mærkes både i aromaen og smagen, og så sikrer den, at der ingen risiko er for at rommen bliver væk i din mai tai!
Farve: Klar.
Duft: Skønne sukkerrørsnoter; græs og olivenolie, flankeret af moden ananas og mango.
Smagsnoter: Sødmefuld og vældig frugtig. Dertil et salt touch samt en smule våd jord.
Serveringsforslag: En oplagt rom til ti’punch eller mai tais!
Specifikationer
Producent
Den plantage, hvor Rhum JM produceres i dag, var oprindeligt blot et sukkerraffinaderi, men da Jean-Marie Martin købte ejendommen i 1845, skiftede han fokus fra sukker til rom. Jean-Marie havde hurtigt spottet, at de unikke forhold i markerne for foden af Mont Pelée skabte sukkerrør af en uovertruffen kvalitet, som ville gøre sig fortrinligt i rhum agricole. Og den dag i dag dyrker man stadig 100% af destilleriets sukkerrør på de stejle skråninger af den vældige vulkan. JM fremhæver 4 ting, der er afgørende for terroiret: den frodige, vulkanske jord, den tropiske fugtighed fra det lave skydække, ventilationen fra havbrisen der blæser ind på vulkanen og køler markerne ned samt den gode dræning i de stejle bjergsidemarker. For at bevare alle sukkerrørets aromaer presses de indenfor 1 time af høsttidspunktet!
Ved siden af destilleriet og markerne ligger kældrene, hvor en del af rommen lagres i længere perioder. Ved JM bruger man fortrinsvis bourbonfade af amerikansk egetræ, men nu og da ses også nye, ubrugte fade, armagnacfade, cognacfade og calvadosfade. Når fadene brændes hos JM, gøres det ved, at man antænder højstyrke rom i fadet – et imponerende syn!
309,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med