Clairin Ansyen Single Cask DK #CARONI
Smagsnoter
Beskrivelse
Denne Clairin Ansyen er et sjældent eksempel på en fadlagret udgave af den haitianske landbrugsrom, Clairin. Den er destilleret på Arawaks Distillery i Cavaillon og er lagret 21 måneder måneder på et fad, der har indeholdt kultrommen Caroni. En vild smagsoplevelse, hvor clairins karakteristiske grønne noter får selskab af en anelse røg, tjære og egetræ fra fadet. Den er tappet udelukkende til det danske marked via Juul’s Vin og Spiritus, ved fadstyrke (49,2%) og selvfølgelig uden tilsat farve eller sukker.
Farve: Klar med et svagt gyldent skær.
Duft: Genkendeligt clairin, med aromaer af muld, limesaft og tørret banan, men også et hint af røget bacon. Kanoninteressant næse!
Smagsnoter: God power i smagen hvor man finder noter af tørret mango, krydderier som kardemomme og peber, en lille smule blomme og en anelse forkullet egetræ.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.
Vaval-familien har ejet Distillerie Arawaks i Cavaillon siden 1947. Her laver Fritz Vaval den haitianske specialitet, clairin – en naturligt gæret rom på frisk sukkerrørssaft. Produktionen kunne kaldes primitiv (kondensatoren, for eksempel, er hjemmebygget, konverteret fra en gammel benzindunk) men resultatet taler for sig selv. Smagen er vanvittigt unik og kompleks, og for at bevare så meget ”terroir” og karakter som muligt, er rommen ikke spoleret med nogen former for sukker, farve eller andre tilsætningsstoffer. Man glemmer aldrig første gang man smagte en clairin.
Langt det meste Clairin forlader aldrig Haiti. Faktisk forlader det sjældent kommunen, hvor det er produceret, i flaskeform; kunderne kommer selv anstigende til destilleriet med plasticdunke, som fyldes på stedet. Men takket været Luca Gargano og Velier er et par exceptionelle clairins nu tilgængelige i Europa.
Specifikationer
Producent
Den haitianske specialitet, clairin, er en naturligt gæret rom på frisk sukkerrørssaft. Langt det meste Clairin forlader aldrig Haiti. Faktisk forlader det sjældent kommunen, hvor det er produceret, i flaskeform; kunderne kommer selv anstigende til destilleriet med plasticdunke, som fyldes på stedet. Men takket været Luca Gargano og Velier er et par exceptionelle clairins nu tilgængelige i Europa. Har du aldrig smagt clairin, så må du forberede dig på en formativ oplevelse. Smagen er vanvittigt unik og kompleks, og for at bevare så meget ”terroir” og karakter som muligt, er rommen ikke spoleret med nogen former for sukker eller farvestof.. Man glemmer aldrig første gang man smagte en clairin.
Serien fra Velier omfatter flere destillerier, hver med deres særkende, fx:
Distillerie Arawaks i Cavaillon, som har været ejet af Vaval-familien siden 1947. Manden med macheten er Fritz Vaval. Produktionen kunne kaldes primitiv (kondensatoren, for eksempel, er hjemmebygget, konverteret fra en gammel benzindunk) men resultatet taler for sig selv.
599,00 DKK
Andre har også set på
Cantine di Ora Amarone
Spar 840,00 DKK 289,00 DKK v/ 1 stk.
149,00 DKK v/ 6 stk.
Ofte købt sammen med