Dominio Pingus PINGUS 2017mg. ØKO/BIO

2017
150 CL
14,5 %

Smagsnoter

Mørke bær
Chokolade
Varme krydderier
5 af 5
Smag / Krop / Fylde
4 af 5
Syre
1 af 5
Sødme
Robert Parker's Wine Advocate
96 point
Økologisk
 Få på lager online

25.000,00 DKK

  • Leveringtid 2 - 4 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse

Pingus er måske Spaniens største kult-vin. At priserne efterhånden har ramt – lad os bare være ærlige – et stratosfærisk prislag, kommer helt naturligt når stort set samtlige årgange duperer alle anmeldere (den har flere gange fået de magiske 100 point af Robert Parker) og flaskerne i øvrigt viser sig som ret gode investeringer. Pingus havde debut i årgang 1995 og blev hurtigt kendt som en af Spaniens største vine. Mange vil mene, at Pingus er vinen som har sat Ribera del Duero på vinkortet – og i øvrigt gjort winemakeren Peter Sisseck til vinverdenens mest berømte dansker.

Der er ikke meget, der kan imponere lige så dybt, som at sætte en flaske Pingus på bordet. Ja, det skulle da lige være en magnum! Her har du chancen for at snuppe en imponerende magnum-flaske af årgang 2017 – et svært år med småt udbytte, men høj kvalitet takket være evnerne hos Dominio de Pingus. 

Farve: Dyb mørkerød.
Duft: Dyb, mørk og kompleks aroma af modne brombær, cedertræ, mørk chokolade og kølige urter.
Smagsnoter: Tæt, kraftig og intens vin – nærmer sig en begyndende modenhed men tydeligvis med mange år igen. Stor, mørk frugt, fadkrydderi og solide tanniner.

Serveringsforslag: Nyd den let afkølet, gerne dekanteret et par timer.

 

Specifikationer

Produkttype: Rødvin
Alkohol %: 14,5
Årgang: 2017
Land: Spanien
Region: Ribera del Duero
Druer: Tempranillo
Number: 96529096
Egne produkter: No

Producent

Dominio de Pingus
Logo

Dominio de Pingus blev grundlagt i 1995 af den danske ønolog Peter Sisseck, også leder af ejendommen Pesquera de Duero Hacienda Monasterio. 

Omkring den første årgang 1995 af Pingus udtalte Robert Parker; "En af de største og mest spændende vine, jeg nogensinde har smagt".

Med en meget begrænset første årgangsproduktion blev der kun lavet 325 med priser, der oprindeligt var fastsat til ca. 200 dollars pr. flaske. Det blev endnu mere knapt, da skibet, der transporterede en amerikansk bundet forsendelse på 75 flasker i november 1997, forsvandt et sted ud for Azorerne i Nord Atlanterhavet. Skibbruddet resulterede i en dramatisk reaktion på det amerikanske marked, hvor priserne snart steg til 495 dollars pr. flaske.

I 2007 blev det meddelt, at den spanske regering havde godkendt planer om at udvide motorveje gennem Dominio de Pingus vinmarker og andre vingårde, som blev mødt med stærk modstand fra Sisseck.

Af den årlige produktion af Pingus er der typisk mindre end 500 tilfælde, og i dårlige årgange ikke laves Pingus slet ikke.

Produktionen af den anden vin Flor de Pingus, også 100% Tempranillo, fremstilles med druer fra lejede vinmarker i La Horra-zonen med vinstokke ældre end 35 år. Siden 2005-årgangen har vinavlen været biodynamisk. Den årlige produktion er i gennemsnit 4.000 tilfælde.

Derudover har der været den enkelt tønde cuvée, Ribera del Duero "Amelia", fremstillet af en vingårdspakke med 100+ år gamle vinstokke.

"PSI" er et fællesprojekt baseret på druer produceret af gamle lokale tempranillo vinstokke. Målet er at hjælpe drueproducenter og redde gamle vinstokke. Projektet blev grundlagt i 2006 (Den første årgang var 2007). Druedyrkerne opfordres til at anvende biodynamisk eller organisk forvaltning af vinmarkerne. Vinen er fremstillet af Peter Sisseck og Pablo Rubio og solgt under producentnavn Bodegas y Viñedos Alnardo. Vinificering finder sted i store betonbeholdere og lagringen i beton- og trætanke og egetønder. Produktionen af PSI 2009 var 9.600 tilfælde, PSI 2010 var 16.600 tilfælde.

Bodegas Y Viñedos Alnardo, S.l., Calle Millán Alonso, 49, 47350 Quintanilla de Onésimo, Valladolid, Spanien

Se hele Dominio de Pingus's udvalg

Anmeldelser

Robert Parker's Wine Advocate"I also tasted the 2017 Pingus, which had a tough competition with the bottled 2016 and a barrel sample of the 2018 (and the fermenting 2019, but that doesn't really count). 2017 was a weird vintage for the zone, as the year was marked by one spring frost that decimated the crop and completely changed the balance of the year. In 2007, they put a windmill in one of the plots, and although the plot was not able to escape the frost, it was not as acute as it was in the Flor de Pingus vineyards, where they lost up to 40% of the crop. At the Pingus vineyards, they lost some 25% of the grapes. They started the élevage in used barriques, where they wine matured for 12 months, and then moved the wine to larger barrels so they could extend the aging. There are alternate sensations of ripeness and herbal aromas. You can see a little bit of the tannic style of a concentrated year (1995, 2004, 2014), which is very different from fluid years like 2016 or 1996, with a rustic Ribera character. They saved the vintage with their knowledge of their vineyards, whereas in the past, a vintage like this could have been a disaster. Sometimes wines like this can have an unexpected development in bottle... 5,700 bottles were filled in July 2019." - 96 point
 Få på lager online

25.000,00 DKK

  • Leveringtid 2 - 4 hverdage
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med