Carlo Alfiera Barbera d'Asti Superiore
Anmeldelser
Læs anmeldelserneBeskrivelse
I de absolut bedste årgange selekterer Marchese Alfieri kun de bedste af de allerbedste druer til at producere denne sjældne super-Barbera. Udbyttet holdes lavt på planterne og derudover udvælges druerne klase for klase på sorteringsbordet. Vinifikationen er på øverste hylde; Lang og nænsom maceration, lang gæring med temperaturkontrol, nænsom remontage: på engelsk pump over, hvor man pumper vinen fra bunden op på toppen, hvor druekvaset befinder sig. Det giver ekstra ekstraktion af smag, farve og struktur, men på nænsom vis, så man ikke får presset de skarpe og bitre garvestoffer ud af stilke og kerner. Det er der risiko for ved den mindre nænsomme pigeage, på engelsk punch down, hvor man fysisk støder kvaset ned i væsken. Den følgende malolaktiske gæring foretages på franske egetræsfade på både 225 og 500 liter. Herefter lang lagring på fadene med løbende battonage, let omrøring af gærrester og den sidste smule kvas for yderligere struktur, intensitet og kompleksitet for til sidst at blive lagret 4 år i gårdens kældre inden frigivelse. Barbera bliver ikke større end det her.
Der er produceret 1750 flasker i 2015-årgangen.
Farve: Tæt, uigennemsigtig rubin
Duft: Kolossal duft med Barbera’ens intense kirsebær og lidt varmere brombær, blåbærgelé, frugtkompot og rige fadnoter på den bedste og mest eksklusive vis med espresso roast, chokolade og lækre fadkrydderier.
Smagsnoter: Gigantisk fyldig, men med forrygende balance fra Barbera’ens naturlige frugtsyre fra de, ganske enkelt, perfekte druer. Fed, rig frugt og lang afslutning med kaffe og chokolade sammen med de røde og mørke frugtnoter
Serveringsforslag: Nyd den let afkølet (cirka 17 grader) til retter med okse, lam eller mellemlagrede oste. Eller giv vennerne i smagegruppen en overraskelse udi Barbera’s høje, høje topniveau
Specifikationer
Producent
Marchesi Alfieri råder over 21 hektar med vinmarker i San Martino mellem Asti og Albas bakker. Der er dokumenter i ejendommens gamle arkiver som indikerer, at disse stejle, solbeskinnede skråninger har været brugt til vindyrkning siden 1337! Adelsfamilien Alfieri overtog ”først” ejendommen i 1616 og har dyrket vinmarkerne siden da. I dag er Marchesi Alfieri blevet en af områdets mest anerkendte producenter, og mange af deres vine får ofte tildelt gode og rigtigt gode scores i den italienske vinguide 'Gambero Rosso'. Barbera er ”hovedddruen” men der dyrkes også Pinot Noir, som Giuseppina Cavour, giftet ind i Alfieri-familien, introducerede i San Martino.
Anmeldelser
999,00 DKK
Andre har også set på
Cantine di Ora Amarone
Spar 840,00 DKK 289,00 DKK v/ 1 stk.
149,00 DKK v/ 6 stk.
Ofte købt sammen med
Cantine di Ora Amarone
Spar 840,00 DKK 289,00 DKK v/ 1 stk.
149,00 DKK v/ 6 stk.