Rødvin fra Bourgogne

Se vores udvalg af rød bourgogne-vin her...

Domaine Bourgogne-Devaux => Domaine Decelle & Fils => Domaine Mont Verrier => GCF Groupe => Maison Capitain-Gagnerot => Millebuis => False => True => Pinot Noir => False => True => Frankrig => Ahr => Alsace => Baden => Beaujolais => Bordeaux => Bordeaux => Bourgogne => British Columbia => Cadiz => Californien => Castilla y León => Cotes du Rhone => Danube Delta => Hawke's Bay => Katalonien => La Mancha => Languedoc => Loire => Lombardiet => Napa => Møn => Marche => Niederösterreich => Ontario => Oregon => Marlborough => Mclaren Vale => Mendoza => Pays d'Oc => Puglia => Pfalz => Rheingau => Piemonte => Rheinhessen => Rhone => Ribera del Duero => Sierra de Salamanca => Rioja => Utiel-Requena D.O.P => Somontano => Toscana => Veneto => Vin de Pays => Umbrien => Vin de Pays D'Oc => Washington => Weinviertel => Western Cape => Württemberg => False => yes => 2017 => 2020 => 2018 => 2021 => 2022 => 2019 => 2023 =>
Alle priser er inkl. moms

Rødvin fra Bourgogne

Bourgogne er en region i Frankrig, som er kendt for at producere nogle af de bedste vine i verden. Kongedruen i de røde Bourgogner er Pinot Noir - Måske den mest elegante druesort overhovedet. 

Regionens lange vintradition og områdets unikke terroir er kernen, når det gælder om at frembringe de bedste Pinot Noir-vine i verden! Vinproducenterne her værner om deres kvalitetsimage, og det generelle niveau for Bourgogne-vine er meget højt.

Bourgogne Rouge til maden

Bourgogne anses for at være et af centrene for gastronomien, og mange af Frankrigs bedste restauranter ligger også i Bourgogne. Pinot Noir kan være meget alsidig vin, når det kommer til mad og vinsammensætning. Vi anbefaler at servere rød Bourgogne til retter der indeholder svampe og/eller vildt. 

Skal middagen gå op i en højere enhed, bør du næsten spise mad fra Burgundiske landkøkken, når du nyder en flaske vin derfra. 
Prøv eksempelvis en flaske rød Bourgogne til Boeuf Bourguignon eller Coq au Vin.
Mere klassisk bliver det ikke!

En verden for sig selv

Bourgogne-regionen består af fem overordnede distrikter: Chablis, Côte d’Or (Côte de Nuits og Côte de Beaune), Côte Chalonnaise, Macônnais og Beaujolais. De mest velansete Bourgogne-vine laves i Côte d’Or. Côte de Nuits er især kendt for sine rødvine. De vigtigste kommuneappellationer fra nord til syd er: Gevery-Chambertin, Morey-St-Denis, Chambolle-Musigny, Vougeot, Vosne.Romanée og Nuits-St-Georges.
De fleste Grand Cru i Côte de Beaune er for hvide Bourgogner.

Bourgogne er på mange måder et kompliceret vindistrikt. Det er lige så berømt som Bordeaux, men rummer mange flere appellationer - 100 stk. det skyldes bl.a. at de bedste vinmarker i Bourgogne (Grand Cru) har egen appellation.

Den Franske Revolution i 1789 ændrede fundamentalt Bourgognes landskaber som følge af kejser Napoleons nyindførte lov (Napoleonic-Sallic Code), som påbød, at jorden efter faderens død skulle deles ligeligt mellem hans sønner. Det vil sige at med hver ny generation blev Bourgognes vinmarker mere og mere opsplittede.

Som resultat af dette ligner et kort over Bourgogne nærmere et kludetæppe - Hver parcel med en forskellig ejer. I dag er det vanskeligt at fatte og forvirrende at finde rundt i - Et klassisk eksempel er Grand Cru-marken Clos de Vougeot på omkring 50 hektar, der er fordelt mellem 80 eller flere jordbesiddere.

Klassificering

Klassificeringen i Bourgogne baseres på kvaliteten af ​​terroir. 
Det betyder, at Grand Cru vine kommer fra de marker, der har den bedste jordkvalitet. Klassificeringen fortsætter således, at de næstbedste vine, Premier Cru, kommer fra marker med den næstbedste jordkvalitet, og således fortsætter klassificeringssystemet.

Terroir

Bourgogne har en stor variation i jorden (mere end 400 forskellige jordtyper), hvilket gør, at vinene er meget forskellige fra vinmark til vinmark. Bourgogne sidder på en “seng” af milliarder år gammel havbund; Kimmeridgian-jord (kalksten dannet af forstenede østersskaller). Dette gør regionens terroir helt unik og giver vinene, der dyrkes her, deres fremragende smag.

De vigtigste druesorter

I Côte d’Or produceres Bourgognes mest berømte og dyreste vine. Her dyrkes stort set kun Pinot Noir og Chardonnay. Mere simple sorter, som Gamay og Aligoté, kaldes af og til for “fattigmandsbourgogner”, da de ikke regnes for at være “rigtige Bourgogne-druer”.

Længst sydpå ligger Beaujolais, som ofte regnes for et selvstændigt område, her dyrkes primært Gamay, som takket være den lave farve- og tanninindhold laver nogle lækre, lette og frugtige vine.

Beaujolais

Beaujolais udgør den sydligste del af Bourgogne. Området regnes ofte for at være selvstændigt, og ligger faktisk i departementet Rhône, men her findes appellationer, som er fælles med resten af Bourgogne. Derfor betragtes Beaujolais som en del af familien.

Beaujolais har de seneste år fået et opsving og en del opmærksomhed grundet producenternes øgede fokus på naturvin af høj kvalitet.

Beaujolais til maden

På grund af Gamay-druens lethed og frugtige karakter, er vinen den perfekte ledsager til sommerens lette retter. Prøv den eksempelvis til en god salat, eller en omgang tartar. Beaujolais-vin nydes desuden bedst afkølet og er et glimrende valg som terrassevin for rødvinselskeren!