Rødvin fra USA

Se vores udvalg af amerikanske røvine fra USA's topproducenter her...

Boudreaux Cellars => CADE Estate Winery => Carlisle Winery & Vineyards => Elk Cove Vineyards => Goodfellow Family Cellars => Jamieson Ranch Vineyards => L'Ecole No 41 Winery => Mark Ryan Winery => Lail Vineyards => Lange Winery => Milbrandt Vineyards => SJR Vineyard => Patricia Green Cellars => Odette Estate Winery => Pike Road Vineyard => PlumpJack Estate Winery => Scotto Family Cellars / Eagle Rock Vineyards => Terra Blanca Winery & Estate Vineyard => Sleight of Hand Cellars => Woodward Canyon Winery => Va Piano Vineyards => False => True => False => True => Argentina => Australien => Canada => Danmark => Frankrig => Europa => Italien => New Zealand => Rumænien => Spanien => Tyskland => USA => Sydafrika => Østrig => False => Alicante-Bouschet => Barbera => Cabernet Sauvignon => Merlot => Mourvédre => Petit Verdot => Petite Syrah => Pinot Noir => Syrah => Zinfandel => Cabernet Franc => Californien => Oregon => Napa => Washington => 2011 => 2012 => 2013 => 2014 => 2015 => 2022 => 2016 => 2017 => 2018 => 2019 => 2020 => 2021 =>
Alle priser er inkl. moms

Amerikansk rødvin

Det er ikke muligt at generalisere de amerikanske rødvine. Én ting er dog sikkert: Det er generelt ikke en udfordring at modne druer her, men amerikanerne er gået væk fra at lave fuldmodne, tunge frugtbomber, og fokuserer på at hæve ambitionsniveauet og anvende de mest hensigtsmæssige fremstillingsmetoder. Vinene skal ikke bare smage af fuldmoden frugt. Den skal smage af håndværk og omtanke.

I Californien, hvor 90 % af den amerikanske vinproduktion finder sted, lader man sig i dag inspirere af den gamle vinverden og dens lange, stolte tradition. Valget af druesorter er i høj grad inspireret af succesrige vine fra Europa. De mest udbredte er de klassiske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Syrah. Her dyrkes også en del af USA’s “egen nationalsort” Zinfandel, som egentlig er af italiensk afstamning. Det stabile californiske klima gør det nemt for druerne at modnes (til tider overmodnes). Dette er med til at få frugt og fylde i vinen, samt en højere alkoholprocent, der typisk ligger over de 13,5 vol-%.

Mange druesorter, der trives i de køligere områder, dyrkes i Oregon og Washington state, der faktisk ligger på samme breddegrad som de franske vinregioner Bordeaux og Bourgogne, så det er bestemt ikke så underligt, at klimaet er ideelt til produktion af kvalitetsvine. Flere vinmagere fra Bourgogne har etableret sig i Oregon på grund af det gunstige klima for de druer, som de er vant til at arbejde med.

Et udvalg af kun det bedste

I USA har man så stor indland konsumption af amerikanske vine, at det absolut ikke er en nødvendighed at sende vin til Europa for at få forretningen til at løbe rundt. Amerikanerne er dog interesserede i at vise deres evner inden for vinproduktion, og derfor sendes kun det bedste!

Hos Juul’s Vin & Spiritus har vi derfor et spændende udvalg af Amerikansk rødvin fra nogle af USA’s top-producenter - bl.a. Pike Road, Carlisle Winery, PlumpJack Wines, Terra Blanca, Elk Cove og L'Ecole No 41.

USA som vinland

USA er verdens fjerde største vinproducerende land og hjemland for nogle af de mest eksklusive vine i verden. USA er også det eneste store oversøiske vinland, som ligger på den nordlige halvkugle.

Selvom der er blevet dyrket vin her siden 1700-tallet, var det først omkring 1970’erne, at de Amerikanske vine blev internationalt anerkendt (Blandt andet hjulpet på vej af en nu berømt vinkonkurrence - ‘Judgement of Paris’, som var startskuddet til USA’s moderne vinindustri). Amerikanske vine har siden gjort sig bemærkede og placeres i dag højt blandt velansete rødvine og hvidvine.

Vinproducenterne har temmelig frie hænder til at lave deres vine. Der er ikke den samme regeljungle, som gælder for kvalitetsvine produceret i EU. Som Amerikansk vinproducent kan man vælge hvilken som helst druesort, og hvorvidt vinen skal have karakter af egetræ eller ej. Dette afgøres af vinmageren og ikke en vinmyndighed. Der findes dog nogle regler for, når man angiver en geografisk enhed på etiketten.