Robert Parker's Wine AdvocateThe new bottling of the NV Reliquia Palo Cortado comes in a small bottle with a handmade and different label every year (so, each year the Palo Cortado is different in style and all the labels in that bottling are slightly different, as they are painted by hand by the artist, but in the same style). These are wines that, unless something very strange happens, are not going to show any differences, because the rotation of wine in the bottles is really small, as they all have their soleras and criaderas because of how the system is managed, especially in the case of the Palo Cortado, which is the more abundant of these Reliquia wines. In any case, these wines can get more concentrated and powerful, but they are already so concentrated and powerful that it is difficult to notice any differences. This wine will outlive us all. Only 80 half bottles are available yearly for the whole world. - 100 point
Rene Langdahl"BANG! Maks, perfekt, grum… ej, jeg kan ikke tåle den, men… elsker den, må væk fra den, men jeg er tiltrukket, trænger… splittet, men sikker alligevel. Det her er det smukkeste sherry jeg nogensinde har smagt og det er mere end sherry. Den flytter grænserne for, hvad vin kan være og optræder selvsagt kontroversielt. Nu har jeg efterhånden serveret gammel sherry for så mange, uden at ”ofrene” bliver overbeviste, at jeg (og andre) bare må erkende, at fænomenet ”sherry” er vinverdenens Francis Bacon-malerier eller Per Nørgård-kompositioner; dybt splittende, men dem, der kender – dem, der ved, kan dvæle i timevis ved den. Og jeg skal sige dig, at Barbadillos Reliquia netop bliver hængende i munden i op mod en time.
Den kommer fra en lille bunke fade med palo cortado, som allerede i 1850’erne blev stillet til side med kridtskriften ”NO” – hold fingrene væk! Oprindeligt var det en 8-lags solera og Barbadillo aftapper 85 halvflasker årligt fra den for at holde den så lang tid ud i fremtiden som muligt. Det her er flaske nr. 15/85 aftappet i 2022. Den er ravfarvet, men grønkantet. Dufter ikke som noget jeg nogensinde har duftet før… og alligevel sært velkendt. Saltlakrids, Skipper Skrå, karamel, indkogt fishsauce, honning, ahornsirup uden sukker, flydende mahogni, whisky, valnøddepuré, jod og tørret usvovlet abrikos. Bombefornemmelse på tungen, i mundhulen, den gør ondt, æder nærmest smagsløgene og fødesansen, saltkaramel, chili, karl johan-koncentrat med soja, brændt mandel, afpillet, afskrællet, saltet melasse, uendelig appelsinkaramel, som stadig hænger i munden en time efter smagning." - 100 point