Reisetbauer
Land: Østrig
Spiritus: Eau de vie, rom, gin, vodka og whisky
Besøg Online
Reisetbauer er blandt de bedste destillerier i Østrig. Hver flaske skabes med sjældent set præcision og sans for detaljen, for der er mange brikker der skal falde på plads, hvis man skal lave den perfekte eau de vie.
Det vigtigste element er naturligvis frugten. Reisetbauer har 13.000 pæretræer og 7.000 æbletræer – og disse plukkes (eller indsamles når den er perfekt moden og falder af træet) altid med håndkraft. Visse frugter, fx abrikoserne fra Bernhard Ott, leveres af partnere, som Hans Reisetbauer har samarbejdet med i over 20 år. Der er ingen tvivl om, at Hans ved hvor man får den bedste frugt, og hvor vigtigt det er.
Den største fjende er oxidering, så ofte startes gæringen blot få timer efter frugten er høstet, og den foregår altid i temperaturstyrede ståltanke. Der bruges næsten ubegribelige mængder frugt til destillationen; fx kræver det hele 33 kilo hindbær at lave 1 liter eau de vie! For gulerødder er tallet 35 kilo. Man begynder så småt at forstå flaskernes relativt høje priser, men de bliver endnu mere forståelige, når man lærer, at Reisetbauer lader al sin spiritus hvile på ståltanke eller glasballoner i årevis, før de frigives. Her samles smagen, får dybde og kompleksitet, og følelsen af alkohol træder i baggrunden til fordel for de fine frugtnoter. Der er ingen shortcuts til en verdensklasse-eau de vie, og det afspejles naturligvis i prisen, men vil man have det bedste af det bedste, er Reisetbauer svær at komme udenom.
Udover Eau de vie’er også ginnen Blue Gin og rommen 4x50 (udtales four-fifty).
Læs også vores portræt af Reisetbauer her
Reisetbauer er blandt de bedste destillerier i Østrig. Hver flaske skabes med sjældent set præcision og sans for detaljen, for der er mange brikker der skal falde på plads, hvis man skal lave den perfekte eau de vie.
Det vigtigste element er naturligvis frugten. Reisetbauer har 13.000 pæretræer og 7.000 æbletræer – og disse plukkes (eller indsamles når den er perfekt moden og falder af træet) altid med håndkraft. Visse frugter, fx abrikoserne fra Bernhard Ott, leveres af partnere, som Hans Reisetbauer har samarbejdet med i over 20 år. Der er ingen tvivl om, at Hans ved hvor man får den bedste frugt, og hvor vigtigt det er.
Den største fjende er oxidering, så ofte startes gæringen blot få timer efter frugten er høstet, og den foregår altid i temperaturstyrede ståltanke. Der bruges næsten ubegribelige mængder frugt til destillationen; fx kræver det hele 33 kilo hindbær at lave 1 liter eau de vie! For gulerødder er tallet 35 kilo. Man begynder så småt at forstå flaskernes relativt høje priser, men de bliver endnu mere forståelige, når man lærer, at Reisetbauer lader al sin spiritus hvile på ståltanke eller glasballoner i årevis, før de frigives. Her samles smagen, får dybde og kompleksitet, og følelsen af alkohol træder i baggrunden til fordel for de fine frugtnoter. Der er ingen shortcuts til en verdensklasse-eau de vie, og det afspejles naturligvis i prisen, men vil man have det bedste af det bedste, er Reisetbauer svær at komme udenom.
Udover Eau de vie’er også ginnen Blue Gin og rommen 4x50 (udtales four-fifty).