PÅ TILBUD LIGE NU
Smagekasser
Bliv inspireret med vores smagekasser. Vinkasser med forskellige sammensætninger af rød- hvid- & rosévin
Franskmændene har fået vin ind med modermælken
Franskmændenes erfaring med vindyrking har dannet grundlaget for vindyrkning mange andre vinlande. Frankrig har været en inspirationskilde, når det kommer til dyrkning, vinificering, vinlovgivning, ja endda, hvordan man navngiver sine vine.
I Frankrig tager men mad og vin meget seriøst. Børnene lærer at sætte pris på gastronomiens glæder fra de er helt små, og når de bliver ældre lærer de at værdsætte håndværket i vinen. Der findes stadig franskmænd, der aldrig har smagt andre vine end de lokale - og formodentlig heller ikke ønsker det, da den franske vinkultur nærmest er en indgroet del af deres identitet.
De mest kendte vinområder
Navnet på hver enkel fransk vinregion bringer straks tankerne hen på kvalitetsbevidst hvidvin!
Tænk eksempelvis på Bourgogne, der er kendt for sine storslåede Chardonnay-vine, og Loire der er kendt for Sancerre og Pouilly-Fumé.
Alsace, lige ved den tyske grænse, hvor den tyske vintradition tydeligt skinner igennem.
Rhone-dalen, der trods sin begrænsede hvidvinsproduktion, laver nogle fantastiske elegante hvisvine,, mens Provence og Languedoc er kendt for sine solmodne hvide- og rosévine!
Frankrig er et land med en bred vinstil og stor alsidighed, når det gælder hvidvine!
De vigtigste druer
Fransk hvidvin domineres i høj grad af Chardonnay- og Sauvignon Blanc-druen, som dyrkes i mange af landets vindistrikter.
Andre druer, der også spiller en væsentlig rolle for fransk hvidvinsproduktion er Pinot Blanc og Riesling i Alsace og Muscadet og Chenin Blanc i Loire-området.