Spearhead Single Grain Whisky

Drik din whisky som du vil!

Mens mange whiskybrands gerne vil forbindes med gamle traditioner og håndværk som i ”de go’e gamle dage”, går Spearhead en anden vej. For dem handler det om at nyde sin whisky, som man vil – uden snobberi, prætentioner eller regler – og at skabe smag gennem nye, unikke og moderne metoder.

Spearhead Whisky fremstilles hos Loch Lomond Distillery (som altid har været lidt af et enfant terrible i den skotske whiskyindustri) og de har udviklet en særlig profil, der er ekstra sødmefuld, blød og let at blande med din yndlingsmixer eller i cocktails. Whiskyen er en såkaldt ”single grain”, men den er lavet på 100% maltet byg, hvilket er usædvanligt i denne genre. Den er destilleret på kolonnekedler, og lagret først på bourbonfade, efterfulgt af en finish på helt særlige ”infrarødt” toastede fade, som giver den unikke karakter. Denne lidt usædvanlige metode bruges på virgin oak-fade for at ekstrahere mere sødme fra træet, men uden at risikere bitre eller brændte aromaer.

 

Mens mange whiskybrands gerne vil forbindes med gamle traditioner og håndværk som i ”de go’e gamle dage”, går Spearhead en anden vej. For dem handler det om at nyde sin whisky, som man vil – uden snobberi, prætentioner eller regler – og at skabe smag gennem nye, unikke og moderne metoder.

Spearhead Whisky fremstilles hos Loch Lomond Distillery (som altid har været lidt af et enfant terrible i den skotske whiskyindustri) og de har udviklet en særlig profil, der er ekstra sødmefuld, blød og let at blande med din yndlingsmixer eller i cocktails. Whiskyen er en såkaldt ”single grain”, men den er lavet på 100% maltet byg, hvilket er usædvanligt i denne genre. Den er destilleret på en coffey still af kobber, og lagret først på bourbonfade, efterfulgt af en finish på helt særlige ”infrarødt” toastede fade, som giver den unikke karakter. Denne lidt usædvanlige metode bruges på virgin oak-fade for at ekstrahere mere sødme fra træet, men uden at risikere bitre eller brændte aromaer.