Lagavulin Distillery



En Islay-klassiker

Lagavulin Distillery

Land: Skotland
Region: Islay
Grundlagt: 1816

Lagavulin er et af de tre berømte ”Kildalton”-destillerier på øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Her er man særligt kendt for kraftigt røget single malt whisky, og Lagavulin er ingen undtagelse. Malten ryges til omtrent 40 ppm og en langsom destillation uden synderligt meget kobberkontakt giver en ret heftig spiritus. Det meste af produktionen lagres på bourbon hogsheads på fastlandet – der er ikke mere plads ved destilleriet. I gamle dage blev en væsentlig del af Lagavulins destillat brugt i den blendede whisky White Horse, og måske indgår en smule også i blendet i dag, men langt det meste sælges som single malt og Lagavulin kan kalde sig den næstbedst sælgende whisky fra øen (efter naboen Laphroaig). 

Lagavulin er et af de tre berømte ”Kildalton”-destillerier på øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Her er man særligt kendt for kraftigt røget single malt whisky, og Lagavulin er ingen undtagelse. Malten ryges til omtrent 40 ppm og en langsom destillation uden synderligt meget kobberkontakt giver en ret heftig spiritus. Det meste af produktionen lagres på bourbon hogsheads på fastlandet – der er ikke mere plads ved destilleriet. I gamle dage blev en væsentlig del af Lagavulins destillat brugt i den blendede whisky White Horse, og måske indgår en smule også i blendet i dag, men langt det meste sælges som single malt og Lagavulin kan kalde sig den næstbedst sælgende whisky fra øen (efter naboen Laphroaig).