Jim Beam Distillery
Land: USA
Region: Kentucky
Grundlagt: 1934
Besøg online
Portfolioen hos Jim Beam Distillery er bred. Den strækker sig over ganske billige whiskeys beregnet til ”mixing”, bestseller-bourbons og ekstremt sjældne luksus-udgivelser. De to fabrikker ligger begge i Clermont i Kentucky – staten som må betragtes som bourbons arnested. Som udgangspunkt benytter Jim Beam sig af to forskellige mashbills, den ene med et lavt rugindhold (77% majs, 13% rug og 10% bygmalt) og den andet med et højt (63% majs, 27% rug og 10% bygmalt), men de laver også rye og whiskeys med mere eksperimenterende kornsammensætninger. Al deres bourbon lagres minimum 4 år på nye egetræsfade, hvilket er dobbelt så lang tid, som loven kræver.
Firmaet blev grundlagt af tyskere i slutningen 1700-tallet (”Beam” er en anglisering af Böhm), og i dag drives det af 7. generation, men siden 2014 har firmaet været japanskejet efter et omdiskuteret 14 milliarder dollars dyrt takeover af Suntory.
Portfolioen hos Jim Beam Distillery er bred. Den strækker sig over ganske billige whiskeys beregnet til ”mixing”, bestseller-bourbons og ekstremt sjældne luksus-udgivelser. De to fabrikker ligger begge i Clermont i Kentucky – staten som må betragtes som bourbons arnested. Som udgangspunkt benytter Jim Beam sig af to forskellige mashbills, den ene med et lavt rugindhold (77% majs, 13% rug og 10% bygmalt) og den andet med et højt (63% majs, 27% rug og 10% bygmalt), men de laver også rye og whiskeys med mere eksperimenterende kornsammensætninger. Al deres bourbon lagres minimum 4 år på nye egetræsfade, hvilket er dobbelt så lang tid, som loven kræver.
Firmaet blev grundlagt af tyskere i slutningen 1700-tallet (”Beam” er en anglisering af Böhm), og i dag drives det af 7. generation, men siden 2014 har firmaet været japanskejet efter et omdiskuteret 14 milliarder dollars dyrt takeover af Suntory.