Den Ultimative Pisco Sour


Opskrift og guide

 

Den ultimative Pisco Sour

Pisco er den berømte druebrandy fra Peru og Chile. Den indgår i flere cocktails, men én står over dem alle: Pisco Sour. Den er opfundet af i starten af 1900-tallet, så vidt vides på Morris’ Bar i Lima, Peru. Den er bygget over en anden klassisk cocktail, whiskey sour, blot med pisco i stedet for whisky.

Selvom den er relativt gammel, er det først fra årtusindskiftet, at cocktailen begyndte at blive et internationalt fænomen. Den har endda fået en officiel mærkedag, som fejres (især i Peru) den første lørdag i februar, bl.a. med en stor Pisco Sour-konkurrence! Her får du vores ultimative opskrift på en Pisco Sour.


Pisco

Pisco findes i mange varianter, men heldigvis fungerer stor set alle typer godt i en sour.

Se vores udvalg af pisco her

Citrus

Du kan bruge både citron og lime. Nogle blander endda 50/50. Vi bruger normalt lime.

Sukker / Simple Syrup

Simple Syrup er den simple blanding af sukker og vand (1:1). Du kan godt bruge sukker i krystalform, men så tager det længere tid at opløse. 

Æggehvide

Det er æggehvide, der gør en Pisco Sour cremet. Mange klassiske cocktails indeholder æg, men vi har et alternativ, hvis det er noget du ægge vil hvide af: Dr. Yanni's Magic Foamer. Den virker mindst lige så godt!

Bitters

En Pisco Sour indeholder næsten altid bitters, typisk på toppen af æggehvideskummet, hvor det giver en flot kontrast. Det åbenlyse valg er en klassisk aromatic bitter, fx fra Scrappy's, men hvem siger man ikke kan eksperimentere?