Den ultimative Pisco Sour
Pisco er den berømte druebrandy fra Peru og Chile. Den indgår i flere cocktails, men én står over dem alle: Pisco Sour. Den er opfundet af i starten af 1900-tallet, så vidt vides på Morris’ Bar i Lima, Peru. Den er bygget over en anden klassisk cocktail, whiskey sour, blot med pisco i stedet for whisky.
Selvom den er relativt gammel, er det først fra årtusindskiftet, at cocktailen begyndte at blive et internationalt fænomen. Den har endda fået en officiel mærkedag, som fejres (især i Peru) den første lørdag i februar, bl.a. med en stor Pisco Sour-konkurrence! Her får du vores ultimative opskrift på en Pisco Sour.
Lidt om pisco
Pisco er nationalspiritus i både Peru og Chile. Faktisk strides de to nationer lidt om hvem der kom først, men begge lande laver pisco af høj kvalitet.
Spiritussen er lavet på druer, nogle af dem meget aromatiske, hvilke giver piscos markante frugtige og florale smag. I Peru er 8 druesorter tilladt og i Chile hele 13. To af de vigtiste er quebranta og italia.
Sådan laver du den ultimative Pisco Sour
Om du serverer din pisco sour over is i et lowball-glas eller uden is i en afkølet coupe er en smagssag. Vi har drukket dem i Peru og fået dem på begge måder - men oftest er det i et fancy glas uden is.
- 5 cl pisco
- 2 cl frisk limesaft
- 2 cl sukkersirup
- 1 æggehvide - eller Dr. Yanni's Magic Foamer
- Et dash bitters
Glas: Lowball eller coupe.
Garnish: Bitters agerer garnish, men et limehjul er ikke uhørt.
Sådan laver du en Pisco Sour
Shake alle ingredienser bortset fra bitters, først uden is (dry shake) og dernæst med is. Si over i glasset og giv toppen et dash bitters.
