Har du en bitter tand?
Negronien er en cocktail, som de fleste har en holdning til, men i bund og grund findes der kun to slags mennesker: der er dem, der elsker negronien og dem, der kommer til at elske negronien. Første gang er den måske lidt for bitter og lidt for kraftig. Men langsomt lærer man at elske den, og til sidst kan man ikke leve uden!
Neonrød fortovsfavorit
Negronien har længe kastet sit rubinrøde skær over Milanos solbeskinnede fortovscaféer, men de seneste par år er den også blevet fast inventar på danske barer. Selvom den måske er en acquired taste - ligesom med østers eller røget whisky, er det de færreste som oplever kærligheden ved første sip - så bliver man hurtigt bidt af det bitre og når man først har fået smag for den simple blanding af Campari, gin og vermouth, så er der intet, der smager så meget af fyraften, som en god Negroni.
Negronien er aperitivo-cocktailen over dem alle og den kunne næppe være lettere at lave!
Opskriftens snorlige ratio på 1:1:1 gør, at du på ingen tid og uden internetopslag kan fikse en flydende returbillet direkte til Italien og La Dolce Vita.
Kan man lave en negroni uden gin?
Det korte svar er nej. Det lange svar er: ja, sagtens!
Der findes ikke mange drinks, som er så modtagelige overfor modifikationer, som negronien. Der er noget med den simple blanding af lige dele stærk, sød og bitter, der bare udgør en perfekt ramme om lidt cocktailkreativitet.
Byt gin ud med Jamaica-rom: Boom! En Kingston Negroni.
Mezcal? Ja, selvfølgelig fungerer det.
Calvados? Klart! Akvavit? Afgjort!
Og så videre...
Den Ultimative Negroni
Opskrift
- 3 cl gin
- 3 cl sød vermouth
- 3 Campari eller anden italiensk bitter
Glas: Lowball
Garnish: Appelsinskive eller -skal
Sådan laver du en Negroni
- Alle ingredienser omrøres med masser af is og sies lowball glas med masser af is. Pynt med en skive appelsin, eller et twist af skallen.