Den Ultimative Amaretto Sour


Cocktail-opskrift og guide

 

Amaretto Sour får en makeover

En Amaretto Sour er en rigtig 80'er-drink. Hvis du tænker det er et red flag, så har du egentlig ret. Den blev opfundet af amaretto-brandet Disaronno i 1974 og bestod af 2 dele amaretto til 1 del citronsaft. Men det var først i 1980'erne, at den rigtig blev populær. Og med popularitet fulgte naturligvis forenkling. Den friske citron blev droppet til fordel for sour mix på flaske, og en sød drink blev dermed endnu sødere. Den forblev dog rimelig populær, men var altid uden for den store cocktailkanon. Det var aldrig nogen fantastisk drink, så da cocktailrevolutionen kom, levede amaretto sour et stille liv som dessertcocktail eller guilty pleasure for folk med en sød tand.

Indtil en amerikansk bartender gjorde noget ved drinken, der ændrede alt.

Gå direkte til opskriften

Fra guilty pleasure-drink til mixologisk mesterværk

Problemet med Amaretto Sour var, at den var for sød og for simpel. Det første skridt på vejen til en bedre cocktail, er at "gå tilbage" til frisk citronsaft. Men det afgørende, som bartenderen Jeffrey Morgenthaler har fået æren for at opdage, er at tilføje en lille smule bourbon - gerne en stærk og intens en. Det skærer igennem det søde og giver drinken en helt ny dimension. Den smager stadig mest af amaretto, men har mere kompleksitet og lidt mere kant. Den er bare bedre.

Og nå ja, så kan man jo også bruge verdens bedste amaretto


Bourbon Whiskey

Den "hemmelige" ingrediens, som løfter drinken til nye højder. Brug gerne en bourbon med høj alkoholstyrke.

Se vores udvalg af bourbon her

Citronsaft

En drink, der er så sød, har brug for syre som modspil. Brug frisk citronsaft.

Æggehvide

En æggehvide gør drinken lækkert cremet, når du shaker den. Det er essentielt! Og det kan ikke smages.