Sådan laver du den Ultimative Mojito
Mojito’en er for mange en go-to cocktail, som man altid kan bestille i hotelbaren eller på ferie, når man ikke har fantasi til mere – og typisk med en nogenlunde succesrate.
Men selvom den cubanske tørstslukker er utroligt folkekær, bliver den også tit omtalt som bartenderens mareridt. Den grisser glas og shakers til med stumper af mynteblade, og mange bartendere synes simpelthen, at den er for besværlig at lave! Bevares, der er da lige lidt ekstra arbejde i forhold til en G&T, men ærligt talt så er det ret let. Her får du vores opskrift på Den Ultimative Mojito.
Hemmeligheden bag mojitoen
En mojitos succes afhænger af 2 ting. For det første: hvordan myntebladene stødes. For lidt, og smagen bliver for anonym – for meget, og smagen bliver for ”sumpet”, nogle gange endda bitter. Den anden faldgrube er at komme for meget danskvand i. Drinken skal blot lige toppes, ikke druknes!
Føler De Dem royal?
Skal det være ekstra classy, så lav en Mojito Royal. Du skal blot bytte danskvand ud med champagne - eller en anden (læs: billigere) mousserende vin.
I samme omgang kan du evt. bytte rommen ud med en lagret version.
Det er i øvrigt en fantastisk drink til nytår!
Sådan laver du den ultimative mojito
En drink som mange bartendere elsker at hade. Men når den er lavet ordentligt, så kan mojitoen alligevel charmere de fleste!
- 6 cl god, hvid rom - vi anbefaler Plantation 3 Stars
- 2 cl frisk limesaft
- 2 cl sukkersirup
- 8-10 mynteblade
- Danskvand
Glas: Highball
Garnish: En skive lime og et myntekvist
Sådan laver du en mojito
Myntebladene stødes let i bunden af en shaker sammen med rom og sukkersirup. De skal frigive smag, men ikke pulveriseres. Tilføj limejuice og is og shake. Si over i et glas med frisk is og top med danskvand. Pynt med mynte og lime.