Magnífica de Faria


Verdens bedste cachaça

Magnífica de Faria ligger cirka 2,5 times kørsel nordvest for Rio de Janeiro. Destilleriet har siden 1985 lavet cachaça af allerhøjeste kvalitet – både til cocktails og til at nyde rent.

Alle sukkerrørene kommer fra Magníficas egen estate. De høstes ved håndkraft og presses omgående til saft. I modsætning til mange andre steder, presser man kun 2 gange, og der tilsættes aldrig vand, så saften ikke fortyndes. Det giver et lidt lavere udbytte, men en højere kvalitet. De tørre sukkerrørsrester bruges efterfølgende som brændsel i dampmotoren der driver sukkerrørsvalsen. Gæringen starter spontant (uden tilsat gær), og den gærede saft dobbeltdestilleres på pot stills af kobber. Man destillerer kun op til cirka 48-51% alkohol, hvilket sikrer at man får et utrolig smagsholdigt destillat. Den hvide cachaça kan give associationer til hvid rhum agricole: funky, frugtig og græsset. En del lagres på fade, og selvom mange cachaça-brands bruger 20 forskellige, tropiske træsorter, holder Magnìfica sig primært til ”the usual suspects” fra resten af spriritusverdenen: fransk eg og amerikansk eg. Dog finder det karakteristiske, brasilianske Ipê-træ også vej ind i lageret i form af kæmpestore vats, hvor nogle af varianterne hviler inden eller efter de kommer på mindre fade. Magnìfica har også et vaskeægte solera-system – uden snyd!

Hvis du aldrig før har smagt kvalitetscachaça, så start her.

Magnífica de Faria ligger cirka 2,5 times kørsel nordvest for Rio de Janeiro. Destilleriet har siden 1985 lavet cachaça af allerhøjeste kvalitet – både til cocktails og til at nyde rent.

Alle sukkerrørene kommer fra Magníficas egen estate. De høstes ved håndkraft og presses omgående til saft. I modsætning til mange andre steder, presser man kun 2 gange, og der tilsættes aldrig vand, så saften ikke fortyndes. Det giver et lidt lavere udbytte, men en højere kvalitet. De tørre sukkerrørsrester bruges efterfølgende som brændsel i dampmotoren der driver sukkerrørsvalsen. Gæringen starter spontant (uden tilsat gær), og den gærede saft dobbeltdestilleres på pot stills af kobber. Man destillerer kun op til cirka 48-51% alkohol, hvilket sikrer at man får et utrolig smagsholdigt destillat. Den hvide cachaça kan give associationer til hvid rhum agricole: funky, frugtig og græsset. En del lagres på fade, og selvom mange cachaça-brands bruger 20 forskellige, tropiske træsorter, holder Magnìfica sig primært til ”the usual suspects” fra resten af spriritusverdenen: fransk eg og amerikansk eg. Dog finder det karakteristiske, brasilianske Ipê-træ også vej ind i lageret i form af kæmpestore vats, hvor nogle af varianterne hviler inden eller efter de kommer på mindre fade. Magnìfica har også et vaskeægte solera-system – uden snyd!

Hvis du aldrig før har smagt kvalitetscachaça, så start her.