Romitorio Brunello di Montalcino Filo di Seta
Beskrivelse
Castello Romitorio har givet denne Brunello di Montalcino navnet Filo di Seta, ”silketråd”, efter en bæk der løber gennem den nærliggende skov. Druerne er 100% old-school kloner af Sangiovese, plantet af Sandro Chia i 1980’erne. Marken er husets egen, og den ligger lige foran Montosoli-bakken, der betragtes som et af Brunellos bedste terroirs. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres nøje inden vinificeringen. Vinen ligger cirka 30 måneder på franske egetræsfade, og efter det yderligere 12 måneder på flasken i Castello Romitorios kælder. Et formidabelt glas vin! Man forstår hvorfor, Castello Romitorio er ved at etablere sig blandt den øverste elite i Montalcino.
Farve: Dyb granatrød.
Duft: Besnærende noter af kandiseret viol, kirsebærkompot og ædeltræ.
Smagsnoter: Perfekt struktur med skøn syre og elegant tannin. Kirsebær, roser, tør kakao og salvie.
Serveringsforslag: Gem den gerne i kælderen et par år og nyd den til fyldige retter med oksekød eller lam.
Specifikationer
Producent
Castello Romitorio har siden 1984 dedikeret sig til at studere, udforske og forædle Brunello de Montalcino-vinene. I hjertet af denne udforskning finder man det tætte bånd mellem den italienske kunstner, Sandro Chia og Brunello-ekspert og kældermester, Franco Martini. Lige så tæt er båndet mellem Sandros søn, Filippo, og Francos søn, Stefano, som i dag fører Castello Romitorio videre.
Et indgående kendskab til, og respekt for, det lokale landskab, dets arv og traditioner, er med til at forme alt hvad Castello Romitorio foretager sig, hvad enten det er i marken, i vineriet eller i kælderen – og den sidstnævnte har ikke bare ønologisk funktion, men huser ligesom resten af slottet en række af Sandro Chias kunstværker, og fungerer som et fristed til fordybelse, research og eksperimenteren, både indenfor vin og kunst.
“I tackle the subject of wine like that of a painting”
Sandro Chia
1.299,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med