Smagekasser
Bliv inspireret med vores smagekasser. Vinkasser med forskellige sammensætninger af rød- hvid- & rosévin
En rigtig bøf-vin!
Cabernet Sauvignon-vine er blandt de kraftigere rødvine. Den har ret høje tanniner og en kompleks karakter med noter af sort peber og tobak - Det er ikke bare ren solbærsaft!
Hvor dyrkes Cabernet Sauvignon?
Trods Cabernet Sauvignons nuværende enorme popularitet, er det ikke en gammel drue. Den er opstået i 1600-tallet som en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Altså en blanding af en rød- og en hvidvinsdrue. Der er også aroma-træk fra begge disse druer i nutidens Cabernet Sauvignon. Solbær fra Cabernet Franc, og den græs-/halmagtige aroma fra Sauvignon Blanc.
Cabernet Sauvignon er ganske enkelt verdens mest berømte og mest udbredte drue. Den findes overalt i verden. En af grundene er at Cabernet Sauvignon kan gros og produceres i så mange forskellige klimaer.
Cabernet Sauvignon-druens primære forekomster er; Frankrig, Californien, Chile, Australien, Sydafrika, Spanien og Toscana.
Cabernet Sauvignon blev internationalt anerkendt gennem sin optræden i Bordeaux-vine - herunder de mest berømte, både i sin rene form, eller hvor den blandes med Merlot og Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon dyrkes flittigt på venstrebredden af Gironde-floden, hvor den dominerer både beplantnings- og karaktermæssigt. På højrebredden dominerer Merlot.
Det klassiske Bordeaux blend
Merlot og Cabernet Sauvignon forveksles let. De to druer komplimenterer nemlig hinanden godt og findes derfor ofte i blends. Druerne bruges også meget i enkeltdruevine, men ofte ses de “hånd i hånd” - Et perfekt makkerskab!
Hvor Merlot er kendt for sin smag af blomme og sin blødhed, er Cabernet Sauvignon kendt for sin smag af solbær og dens struktur. Cabernet Sauvignon’s drueskal er tykkere end hos Merlot-druen. Derfor vil du opleve mere tannin, som giver rygrad og struktur i vinen.
Hvad er en god Cabernet Sauvignon vin?
En ung Cabernet Sauvignon kan virke mere stram i strukturen og være mere moden i frugten. Med alderen bløder vinen op og åbner for at hav af spændende smage og dufte.
Store Cabernet Sauvignon-vine har et kæmpe lagringspotentiale!
Cabernet Sauvignon til maden
Cabernet Sauvignon er en fremragende madvin. Den omtales ofte som en rigtig bøf-vin.
Den er særligt god til kraftige kødretter, gerne okse eller lam med kraftigt tilbehør som fx rodfrugter.
Alternativer til Cabernet Sauvignon
Har man sagt A må man også sige B - Det er da oplagt at anbefale en Cabernet Sauvignon-elsker at prøve en ren Merlot!
Kan du lide en rødvin med kompleksitet og rank struktur, der har mere end bare frugt, at byde på, så er Malbec også et glimrende alternativ hertil!