Terra Blanca Winery



Bannerføreren i Washingtons Red Mountain AVA
 

Terra Blanca Winery har fået navn efter det hvide kalciumkarbonat, der er så rigeligt i jorden under vinstokkene på Red Mountain i det sydøstlige Washington. Denne type jord finder man ofte i verdens bedste vinområder, og siden Red Mountain fik AVA-status i 2001, har vinkendere jorden rundt fået øjnene op for den kvalitet, området kan levere. 

Ejerne Keith og ReNae Pilgrim, købte jorden i 1992, plantede de første 50 hektar med vinstokke året efter, og i 1997 kunne de sende deres første estate wine på markedet. Den familieejede vingård ligger i regnskyggen af Cascade Mountains, hvilket betyder, at deres 115 acres vinmarker kun får omkring 16 centimeter regn om året. Rankerne er plantet i små ”blokke” af hver 5 acres, og Terra Blanca dyrker både Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Chardonnay og en håndfuld andre druesorter.  Lagringen foregår på specialfremstillede fade af fransk eg. Nogle af vinene får op til 32 måneder på fad – det afhænger naturligvis af hvad der er bedst for den pågældende vin.

Terra Blanca Winery har fået navn efter det hvide kalciumkarbonat, der er så rigeligt i jorden under vinstokkene på Red Mountain i det sydøstlige Washington. Denne type jord finder man ofte i verdens bedste vinområder, og siden Red Mountain fik AVA-status i 2001, har vinkendere jorden rundt fået øjnene op for den kvalitet, området kan levere. 

Ejerne Keith og ReNae Pilgrim, købte jorden i 1992, plantede de første 50 hektar med vinstokke året efter, og i 1997 kunne de sende deres første estate wine på markedet. Den familieejede vingård ligger i regnskyggen af Cascade Mountains, hvilket betyder, at deres 115 acres vinmarker kun får omkring 16 centimeter regn om året. Rankerne er plantet i små ”blokke” af hver 5 acres, og Terra Blanca dyrker både Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Chardonnay og en håndfuld andre druesorter.  Lagringen foregår på specialfremstillede fade af fransk eg. Nogle af vinene får op til 32 måneder på fad – det afhænger naturligvis af hvad der er bedst for den pågældende vin.