Raki

Raki er en spiritus med anissmag, som er meget populær i Tyrkiet og det omkringliggende område. Den er typisk destilleret på druer, og med anisfrø som den primære smagsgiver. Den tilhører dermed en større gruppe af anissmagende spiritusser, som har bredt sig fra Middelhavsområdet og videre ud i verden. Man kan sammenligne det med pastis, ouzo, arak og sambucca, men raki har dog sin helt egen karakter.

Hvordan drikker man raki?

Mange steder er det kutyme, at rakien fortyndes med iskoldt vand. Det er en utroligt forfriskende drink! Raki drikkes også i forbindelse med mad, fx som aperitif eller som ledsager til mezze.

Raki bruges ikke ret tit i cocktails, men der er naturligvis potentiale for en dygtig og eventyrlysten bartender. 

Hvorfor bliver raki uklar?

Når raki tilsættes vand eller isterninger, sker det nogle gange at den bliver uklar og mælkehvid. Det skyldes et stof, som hedder anethol. Anethol findes i anis (og nogle andre planter), og da det er opløseligt i alkohol, så følger det med når man destillerer med anis. Det er dog ikke vandopløseligt, så når der tilsættes tilstrækkeligt meget vand, fælder det ud og gør drikken uklar. Det samme sker fx med absint, hvor effekten kaldes ”louche”. 

False => False => Tyrkiet => False =>
Alle priser er inkl. moms