Pedro Ximenez er en sød sherrytype opkaldt efter druen, den er lavet på. For at opnå den store sødme, tørres druerne i solen før de presses. Vinen lagres på gamle egetræsfade i det berømte solerasystem (uden flor) i op til virkelig mange år. Jo ældre vinen bliver, desto mere dyb og kompleks, men prisen følger også med op. Ung pedro ximenez kan også være en stor fornøjelse, man skal blot være forberedt på en virkelig sød vin – faktisk kan den indeholde helt op mod 500 gram sukker per liter!
Pedro Ximenez passer derfor godt til søde desserter, fx chokoladekage, som ellers ville slå de fleste andre vine ihjel.
Pedro Ximenez er en sød sherrytype opkaldt efter druen, den er lavet på. For at opnå den store sødme, tørres druerne i solen før de presses. Vinen lagres på gamle egetræsfade i det berømte solerasystem (uden flor) i op til virkelig mange år. Jo ældre vinen bliver, desto mere dyb og kompleks, men prisen følger også med op. Ung pedro ximenez kan også være en stor fornøjelse, man skal blot være forberedt på en virkelig sød vin – faktisk kan den indeholde helt op mod 500 gram sukker per liter!
Pedro Ximenez passer derfor godt til søde desserter, fx chokoladekage, som ellers ville slå de fleste andre vine ihjel.