Oloroso er en mørk og intens sherrytype, typisk lavet på palomino-druen. I modsætning til fino, manzanilla og amontillado, lagres den ikke under flor, men i kontakt med luft, ofte kaldet oxidativ lagring. Før vinen kommer på fad, forstærkes den til mindst 17% med neutral druespiritus, hvilket sikrer at der ikke vokser flor på vinen. Oloroso er den rundeste og fyldigste af de tørre sherrytyper, og har en ret karakteristisk aroma af tørret frugt og nødder.
Oloroso er en mørk og intens sherrytype, typisk lavet på palomino-druen. I modsætning til fino, manzanilla og amontillado, lagres den ikke under flor, men i kontakt med luft, ofte kaldet oxidativ lagring. Før vinen kommer på fad, forstærkes den til mindst 17% med neutral druespiritus, hvilket sikrer at der ikke vokser flor på vinen. Oloroso er den rundeste og fyldigste af de tørre sherrytyper, og har en ret karakteristisk aroma af tørret frugt og nødder.