Solbærlikør og creme de cassis

Solbærlikør er en populær digestif og i øvrigt en likør som har enormt mange anvendelser i cocktails. Den laves typisk på base af en neutral spiritus, som infuseres med friske solbær.

Creme de Cassis

Der er særligt ét sted, der er berømt for at producere fremragende solbærlikør, og det er faktisk Bourgogne. Det franske navn er crème de cassis, og der er hele 3 distinkte ”appellationer” for cassis i Frankrig, to af dem i Bourgogne: cassis de dijon og cassis de Bourgogne. Derudover er der cassis de Saintonge i Cognac. Likørerne, som produceres under disse appellationer, har særligt strenge krav til kvalitet og ophav.

Kir og Kir Royal

Den måske mest berømte drink lavet med creme de cassis er en Kir. Det er en helt enkelt blanding af aligoté (en tør hvidvin) fra Bourgogne og likør. Den findes naturligvis også i en royal udgave, som ærligt talt er en del sjovere. Her byttes aligotéen ud med mousserende vin, gerne cremant de Bourgogne.

 

Hernö Distillery => Merlet => Radius Distillery => Sams Island => Maison Briottet => False => False => Danmark => Frankrig => Sverige => Bourgogne => Cognac => Höga Kusten => Samsø => Sjaelland => False => yes =>
Alle priser er inkl. moms