Curacao, triple sec og appelsinlikør

Curaçao er en af verdens mest berømte likører. Smagen kommer fra skallen af en særlig type appelsin kaldet laraha-appelsin, som dyrkes på øen Curaçao – og deraf navnet, som dog næsten er blevet et generelt navn for appelsinlikør. Det spøjse fipskæg under c’et hedder cedilla. Det skal udtales som s, ikke som k.

Der findes mange brands og smagen varierer naturligvis alt efter opskriften. Mange bruger slet ikke laraha-appelsiner, og de fleste er ikke lavet på øen Curaçao. De mest kendte mærker er Grand Marnier og Cointreau, selvom ikke længere bruger ordet curaçao i navnet.

Blue Curacao

En særligt berømt type curaçao er blå curaçao. Det var det hollandske firma Bols, som introducerede denne variant i starten af 1900-tallet. Den er ganske enkelt farvet blå med farvestof – smagen er ikke anderledes. Dog er mange blå curaçao’er ret dårlig kvalitet, så medmindre din drink absolut skal være blå, vil vi anbefale at gå efter en klar eller gylden variant.

Hvad er forskellen på curacao og triple sec?

Triple Sec er også et navn for appelsinlikør. Navnet menes at være opstået i Frankrig, og refererer normalt til en klar curaçao, men der er ikke enighed om nogen definition. Selvom ”sec” betyder tør, er en triple sec altid sød. Triple Sec findes også som en alkoholfri sirup.

Curaçao i cocktails

Der er mange cocktails, der bruger den berømte likør. Har man en særlig god curaçao kan den naturligvis også nydes rent som avec efter middagen, evt. over is. Tre af de mest berømte drinks, der bruger curaçao, er Margarita, Mai Tai og Side Car.

Audemus Spirits => Bols => CHOYA UMESHU CO. => Distileria Gualco => Grand Marnier => Merlet => Maison Briottet => Maison Ferrand => Rhum Clément => Maison Gelas => Rhum JM => False => False => Frankrig => Italien => Japan => Holland => Martinique (Frankrig) => Mexico => Armagnac => Bourgogne => Cognac => Michoacan => Piemonte => Okinawa => Shikoku => False =>
Alle priser er inkl. moms