Pallini
Land: Italien
Grundlagt: 1875
Besøg Online
Drøm dig til Amalfis solbeskinnede kyster og azurblå vand med et køligt glas af landets mest ikoniske likør: limoncello! Pallini Limoncello er La Dolce Vita på flaske og den har en helt særlig plads i den italienske folkesjæl. En forgænger til den moderne limoncello menes endda at have været de romerske aristokraters foretrukne drik. Så længe har Pallini dog ikke været med, men familien har faktisk lavet limoncello siden 1875, og den dag i dag, følger man stadig samme opskrift.
For det første bruger Pallini udelukkende citroner af en særlig sort, der dyrkes på Amalfikysten. Navnet er Sfusato Amalfitano, og den er blandt andet kendetegnet ved at være mindre syrlig og mere sød og aromatisk end de fleste andre citroner. De høstes ved håndkraft når de er perfekt modne og transporteres straks til destilleriet, hvor skallen forsigtigt skrælles af, så der ikke kommer noget af den bitre mesocarp med. Så hurtigt som muligt lægges skallen til infusion i neutral spiritus lavet på sukkerroer. Efter infusionen smages limoncelloen til med sukker, så den får den perfekte balance mellem det syrlige og det søde.
Drøm dig til Amalfis solbeskinnede kyster og azurblå vand med et køligt glas af landets mest ikoniske likør: limoncello! Pallini Limoncello er La Dolce Vita på flaske og den har en helt særlig plads i den italienske folkesjæl. En forgænger til den moderne limoncello menes endda at have været de romerske aristokraters foretrukne drik. Så længe har Pallini dog ikke været med, men familien har faktisk lavet limoncello siden 1875, og den dag i dag, følger man stadig samme opskrift.
For det første bruger Pallini udelukkende citroner af en særlig sort, der dyrkes på Amalfikysten. Navnet er Sfusato Amalfitano, og den er blandt andet kendetegnet ved at være mindre syrlig og mere sød og aromatisk end de fleste andre citroner. De høstes ved håndkraft når de er perfekt modne og transporteres straks til destilleriet, hvor skallen forsigtigt skrælles af, så der ikke kommer noget af den bitre mesocarp med. Så hurtigt som muligt lægges skallen til infusion i neutral spiritus lavet på sukkerroer. Efter infusionen smages limoncelloen til med sukker, så den får den perfekte balance mellem det syrlige og det søde.