Los Danzantes



Traditionel mezcal fra Oaxaca

Los Danzantes ligger i Santiago Matatlán i staten Oaxaca. Her producerer Karina Abad og Joel Antonio mezcal med det traditionelle håndværk i fokus. Brandet og destilleriet er opkaldt efter de cirka 300 stenrelieffer, fundet i oldtidsbyen Monte Alban, som forestiller en række skikkelser i mærkelige positurer. Ved første øjekast forekom det opdagerne, at de dansede, og de fik derfor navnet (”de dansende”), men i dag er tolkningen af billederne mere dyster. Nu menes skikkelserne at være dræbte og lemlæstede fanger. Uf!

Hos Los Danzantes er det netop historie og tradition, der driver værket. Det store stenhjul, som knuser de bagte agavehjerter, trækkes af en hest ved navn Samson – og dette er nærmest højdepunktet af destilleriets teknologi! Den eneste finurlighed, som nogle ville anse for utraditionel, er Danzantes’ brug af fadlagring. Det er nemlig et af de få mezcaldestillerier, som også producerer både en reposado og en añejo.

Los Danzantes ligger i Santiago Matatlán i staten Oaxaca. Her producerer Karina Abad og Joel Antonio mezcal med det traditionelle håndværk i fokus. Brandet og destilleriet er opkaldt efter de cirka 300 stenrelieffer, fundet i oldtidsbyen Monte Alban, som forestiller en række skikkelser i mærkelige positurer. Ved første øjekast forekom det opdagerne, at de dansede, og de fik derfor navnet (”de dansende”), men i dag er tolkningen af billederne mere dyster. Nu menes skikkelserne at være dræbte og lemlæstede fanger. Uf!

Hos Los Danzantes er det netop historie og tradition, der driver værket. Det store stenhjul, som knuser de bagte agavehjerter, trækkes af en hest ved navn Samson – og dette er nærmest højdepunktet af destilleriets teknologi! Den eneste finurlighed, som nogle ville anse for utraditionel, er Danzantes’ brug af fadlagring. Det er nemlig et af de få mezcaldestillerier, som også producerer både en reposado og en añejo.