Aguerrido



Fire mezcaleros, hver med fire årtiers erfaring, laver mikro-batch mezcal i Chilapa, Guerrero.

Aguerrido er et lille kollektiv bestående af 4 mezcaleros fra staten Guerrero, der ligger vest for Oaxaca. Don Ciro, Don Tomas, Don Refugio og Don Antonio har alle lavet mezcal i over 40 år. De har det i blodet og har lært det fra barnsben: Don Ciro, fx, har hjulpet til i sine forældres palenque siden han var 13. Nu nærmer han sig de 90. Men lige så mesterlige, de 4 er til at lave mezcal, lige så uvidende var de om salg, marketing og sociale medier (gys!), da de i 2020 slog sig sammen for at sælge deres mezcal under mærket Aguerrido (”modig”). Derfor får de hjælp af Erika Meneses, som har helt styr på den del fra sin tid i det lidt større mezcalerokollektiv, Sanzekan.

Aguerrido er vores første mezcal fra Guerrero, en stat som er mærket af kriminalitet, fattigdom, korruption og bandekonflikter, og vi er glade for at støtte et foretagende der giver brød på bordet hos familier der lever under usikre kår.

 

Aguerrido er et lille kollektiv bestående af 4 mezcaleros fra staten Guerrero, der ligger vest for Oaxaca. Don Ciro, Don Tomas, Don Refugio og Don Antonio har alle lavet mezcal i over 40 år. De har det i blodet og har lært det fra barnsben: Don Ciro, fx, har hjulpet til i sine forældres palenque siden han var 13. Nu nærmer han sig de 90. Men lige så mesterlige, de 4 er til at lave mezcal, lige så uvidende var de om salg, marketing og sociale medier (gys!), da de i 2020 slog sig sammen for at sælge deres mezcal under mærket Aguerrido (”modig”). Derfor får de hjælp af Erika Meneses, som har helt styr på den del fra sin tid i det lidt større mezcalerokollektiv, Sanzekan.

Aguerrido er vores første mezcal fra Guerrero, en stat som er mærket af kriminalitet, fattigdom, korruption og bandekonflikter, og vi er glade for at støtte et foretagende der giver brød på bordet hos familier der lever under usikre kår.