Robin Chablis
Beskrivelse
Chablis-distriktet har altid været anset som at udgøre den nordlige grænse for, hvor det kan lade sig gøre at lave stor Chardonnay. Stilen har typisk været rank, slank, høj på syre og friskhed og med en udtalt karakterfuld mineralitet, men uden den fylde og charme, som Chardonnay kan iføre sig i et varmere klima. På almindeligt dansk betyder det, at de ofte var lidt vel skarpe og for lette i forhold til den høje syre. Det er således med en vis portion stolthed, at vi kan præsentere vores nye Chablis-producent Antoine & Laurent Robin, der laver smuk og autentisk Chablis; rank, frisk og stålsat, men med akkurat tilpas overskud til, at man ikke skærer ansigt, som når man bider i en citron, og tandhalsene skriger. Det var ikke sjældent forekommende i gamle dage. Det er derfor hele pakken, man får her: God fylde og overskud i kombination med fast syre og mineralitet.
Marken er først tilplantet i 1954 og stokkene har en gennemsnitsalder på 45 år. Jordbunden er den typiske Kimmeridgian Clay, der er særdeles kalkholdig ler fra den sidste del af Juratiden.
Farve: Mediumdyb citrongul.
Duft: Intens duft med noter af citron, lime, grønne og gule æbler, moreller, ananas, let creamy fornemmelse fra lagring med gærrester på brugte fade, der giver et whiff af brøddej og så den karakterfulde, stålede mineralitet, men håber at finde i sin Chablis!
Smagsnoter: Smagen følger flot op. Den er ganske fyldig for en ”basis” Chablis at være og der er fornem balance mellem fylde og friskhed. Der er en vis fedme og cremet fornemmelse fra lagringen med bærmen på fad. God længde på eftersmagen. Rigtig flot Chablis!
Serveringsforslag: Serveres afkølet til alt fisk og skalddyr, gerne østers eller kammuslinger og friske asparges. Passer også glimrende til det asiatiske køkken.
Specifikationer
Producent
Klassisk Chablis når det er bedst!
229,00 DKK
Andre har også set på
Ofte købt sammen med