Opgrader dine cocktails med Verjus


 

A hva' for noget? Sådan bruger du Avaa Verjus i cocktails!
 

Mens de fleste drinks får syre fra citron eller lime, så findes der altså andre måder at give din kreation friskhed og balance. Verjus er saften fra umodne druer, og det kan være præcis det, din drink har manglet!

Verjus har været brugt i madlavning og folkemedicin i tusinder af år, men i dag er der ikke ret mange, der kender det. Det er synd, for det kan virkelig ryste op i en cocktail!

Her er vores forslag til et par gode cocktails med verjus.

 

Le Meilleur


• 1,5 cl Calvados Fine
• 3 cl Avaa Verjus
• 3 cl Fino eller manzanilla sherry
• 1,5 cl simple syrup

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i et glas med is, og garnish med appelsinskal
 

Highball Normand


• 2,5 cl Calvados Fine
• 3 cl Pommeau
• 2 cl Avaa Verjus
• 1 cl simple syrup

​Danskvand

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i et highball-glas med is, top med lidt danskvand og garnish med en skive citron

Verjus Spritz (alkoholfri!)


• 4 cl Avaa Verjus
• 4 cl Tonic
• 4 cl danskvand

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i et highball-glas med is, og garnish med et twist af citron

Den Perfekte Verjus

Avaa er den bedste verjus, vi endnu har prøvet. De bruger håndhøstede, økologiske druer fra familien Kaltenthaler i Rheinhessen, bl.a. pinot noir og riesling. Ved at høste druerne lidt før de er helt modne, kan man få en saft der er næsten lige så syrlig som citronsaft, men med sin helt særegne smag. Den nøjagtige "opskrift" tog 1 år at udvikle i samarbejde med den tyske bar-konge, Arnd Henning Heissen.