Smagekasser
Bliv inspireret med vores smagekasser. Vinkasser med forskellige sammensætninger af rød- hvid- & rosévin
Franskmændene har fået vin ind med modermælken
Franskmændenes erfaring med vindyrking har dannet grundlaget for vindyrkning mange andre vinlande. Frankrig har været en inspirationskilde, når det kommer til dyrkning, vinificering, vinlovgivning, ja endda, hvordan man navngiver sine vine.
I Frankrig tager men mad og vin meget seriøst. Børnene lærer at sætte pris på gastronomiens glæder fra de er helt små, og når de bliver ældre lærer de at værdsætte håndværket i vinen. Der findes stadig franskmænd, der aldrig har smagt andre vine end de lokale - og formodentlig heller ikke ønsker det, da den franske vinkultur nærmest er en indgroet del af deres identitet.
De mest kendte vinområder
Navnet på hver enkel fransk vinregion bringer straks tankerne hen på kvalitetsbevidst rødvin!
Siger man “Bordeaux” tænker man straks på de storslåede, lagringsegnede rødvine. Siger man “Bourgogne” tænker man på de lette og elegante Pinot Noir-vine. Begge er vine, der har opnået stor anerkendelse i hele verden!
Rhone-dalen er kendt for sine fyldige og bløde rødvine, mens Provence og Languedoc er kendt for sine solmodne vine.
Beaujolais, som tit anses som at være en del af Bourgogne, er kendt for sine frugtige vine med den karakteristiske tuttifrutti.
Frankrig er et land med en bred vinstil og stor alsidighed, når det gælder rødvine!
De vigtigste druer
Ligesom mange mener at Frankrig er fødestedet for den vinverden, som vi kender i dag, så menes landet også at være oprindelsesstedet for rigtig mange populære druesorter.
De franske rødvins-druesorter er blandt andre Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Pinot Noir. Alle er sorter, der har opnået stor global success.