Wake me up... And F... me up

 

 Espresso Martini blev i 1983 skabt af cocktailguruen Dick Bradsell, under det originale navn ”Vodka Espresso”, da en ung smuk model kom ind på Soho Brasserie i London. Hendes bestilling var klar og tydelig.
”Make me something that can wake me up… and F… me up”. 
Løsningen var en Espresso Martini

 

Vores kollega Mads laver de bedste Espresso Martinis og er så begejstret, at han har delt sin opskrift med hele butikken.

 

Det første han gør er selvfølgelig at tjekke at han har alt hvad han skal bruge – hvilket er;



- 1 del Vodka
- 1 del Kaffelikør
- 1 del Espresso
- 3 Kaffebønner til pynt. 
- Derudover et cocktailglas (her et Coupette glas), en shaker og is
- Hvis man foretrække en lidt sødere cocktail, kan man justere med lidt sirup.

En god vodka er et must, da en ringe vodka vil dominere smagen for meget eller forsvinde fuldstændig. Mads har her valgt Tovaritch! Russian Vodka, der er fyldig, krydret men samtidig meget elegant. 

Merlet C2 Cognac et Liqueur Café fra Cognac distriktet, er Mads’ foretrukne kaffelikør. Den er cremet, blød, og har en intens kaffearoma der gør den perfekt til Espresso Martini.


Fremgangsmåden er ligetil. Vodka, kaffelikør, espresso og is hældes i shakeren. Derefter er det nemt. Shake!
Mads’ shaker som ses på billedet har strainer (filter) i låget, hvilket gør det nemt at hælde drinken direkte i glasset.

Kaffebønnerne placeres nøjsomt som pynt, og voila! 1 stk. Espresso Martini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 3 kaffebønner er i Italien symbolet på "Helbred", "Lykke" og "Velstand"

 

-  

Smagekasse

Cocktailsæt Espresso-Mar...

Cocktailsæt

Cocktailsæt

  • Cocktail
  • Kaffe
  • Vodka

-  

Tilbehør

NYHEDSBREV

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.